Archief: artikelen van Juli 2006.

| Home |

 

gaat u dood? blijft u aan de lijn!

Maandag 31 Juli 2006 in categorie Amsterdam Centraal

Elke generatie zegt steevast dat vroeger alles beter was. Als dat waar zou zijn, zouden we inmiddels weer zijn afgezakt tot het peil van de holbewoner. Maar sommige dingen waren vroeger inderdaad beter. Zoals het directe contact met de huisarts. In de tijd dat huisarts nog een 'roeping' was.
Toen ik kind was hadden wij een huisdokter die vroeger legerarts was geweest. Dat had voor- en nadelen. Het voordeel was dat wanneer hij autoritair verklaarde dat je niks mankeerde, je blinde darm zich hevig geïntimideerd op slag rustig hield. Het nadeel was dat hij zich weinig moeite getroostte op de hoogte te blijven van de moderne medische stand van zaken. Mijn buurjongen bijvoorbeeld had van zijn jonge huisarts een fijne oranje pil gekregen tegen jeugdpuistjes. Die wilde ik ook wel, want hij werkte goed. gaat u dood? blijft u aan de lijn! Lees verder...

de vakantiekat

Zaterdag 29 Juli 2006 in categorie Waargebeurde verzinsels

Vakantiekatten zijn katten die je in de zomer royaal te leen krijgt. De eigenaren krijgen spontane onthechtingsverschijnselen en hebben het beest ineens niet meer iedere dag nodig. Integendeel, je krijgt 'm zó drie weken mee. Gek is dat, die fluctuerende behoefte aan aaibaarheid.

Normaal schrijf ik hier niet over katten. Daar zijn 1.634.283 andere weblogs veel beter in. Maar de vakantiekat is een mooi onderwerp om hun baasjes op stang te jagen als ze op een paar duizend kilometer afstand in het internetcafé lezen 'hoe het ermee gaat'. Niet met mij uiteraard, dat zal ze worst wezen, maar met hun kat. de vakantiekat Lees verder...

wat hebben wij met palestijnen?

Donderdag 27 Juli 2006 in categorie Israël en het Midden-Oosten

proloog
Ik probeer dit stukje te schrijven. Ik word daarin echter mateloos gehinderd door een steekvlieg. Telkens wanneer ik hem heb weggewuifd en mijn laptop weer op schoot hijs, opent hij opnieuw de aanval. Ik besluit er voor eens en voor altijd een eind aan te maken en ga verbeten op jacht met mijn elektrische vliegenmepper. Hierbij moet ik oppassen dat ik mijn laptop niet per ongeluk raak en moet afschrijven als 'collateral damage'.
Ik weet de vlieg uiteindelijk te elektrocuteren. Dit gaat gepaard met veel geknetter en een vonkenregen. Ik hoor de Lord of the Flies al protesteren dat dit 'buitenproportioneel geweld' is. Dit lap ik uiteraard aan mijn laars. Want ik kan nu tenminste wél mijn stukje schrijven. Daargaattiedan! wat hebben wij met palestijnen? Lees verder...

stralingsziekte

Dinsdag 25 Juli 2006 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Nederland lijdt onder de afgelastingen. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse vielen twee doden, waarop de resterende drie dagen voor gezien werden gehouden. Justitie doet een onderzoek of de organisatie iets te verwijten valt.*) Hierdoor kreeg de Drentse Fiets4daagse slappe knieën en ook dit evenement ging niet door. Men zou kunnen spreken van een sneeuwbaleffect, ware het niet dat het daarvoor veel te heet is.
Ook de Twentse Rolstoel4daagse gaat niet door (bron).
De Strand6daagse (origineel, telkens dat cijfer middenin) is wél van start, maar dat is geen kunst, omdat je bij uitputting vanzelf in de verkoelende branding stort. stralingsziekte Lees verder...

komkommers tegen tomaten

Maandag 24 Juli 2006 in categorie Opinie

In een interview met het blad Penthouse vindt SP-leider Jan Marijnissen met zoveel woorden dat het terrorisme in het Midden-Oosten vergelijkbaar is met dat van het Nederlandse verzet in de Tweede Wereldoorlog.
Dagblad de Telegraaf schijnt zich hier vreselijk over op te winden. Ik heb de Telegraaf zelf niet kunnen lezen. Maar de krant is in dit soort dingen altijd dermate voorspelbaar, dat ik veilig kan gokken op de strekking van hun verontwaardiging: hoe dúrft Jan Marijnissen onze dappere verzetsmensen op één lijn te stellen met terroristen!

"Moeten zij nodig wat van zeggen, die moffenkrant!" zou mijn rode grootvader zaliger schuimbekkend hebben uitgeroepen. En gelijk heeft hij. De Telegraaf was in de oorlog een heel fout blaadje. Nu nog trouwens, maar dan fout in vredestijd, zeg maar. Dit terzijde. Als ze het destijds niet voor de verzetsmensen opnamen, kunnen ze dat beter ook nú niet doen. Met een collaborateursverleden is het raadzamer om je in dit soort zaken een beetje gedeisd houden. komkommers tegen tomaten Lees verder...

lijnrecht tegenover elkaar

Zondag 23 Juli 2006 in categorie Israël en het Midden-Oosten

De laatste dagen overvalt mij steeds vaker een gevoel van moedeloosheid. De oorlog in Noord-Israël en Libanon sleept zich voort, zonder uitzicht dat hij binnenkort ophoudt. Steeds meer burgerslachtoffers, steeds verder groeiende haat aan beide zijden. Hoe langer de oorlog duurt, des te kleiner de kans dat beide landen nog op afzienbare termijn als normale buren naast elkaar kunnen leven.
Voor het publiek in Nederland beginnen de televisiebeelden al te wennen, want de oorlog is niet in onze straten. Hier kunnen we dus veilig onze meningen op scherp zetten, de stellingen pro en contra betrekken, voor en tegen demonstreren, schuldigen aanwijzen en alles verklaren vanuit ons alwetende en superieure macroperspectief.
We hebben onze oordelen klaar, terwijl bijna niemand van de Nederlandse naoorlogse generaties weet hoe dapper dat oordeel overeind blijft als je daadwerkelijk onder vuur ligt. lijnrecht tegenover elkaar Lees verder...

ambtsberichtje voor de premier

Zaterdag 22 Juli 2006 in categorie Brutale brieven

Beste Ehud,

Ik weet dat je genoeg aan je hoofd hebt momenteel, maar ik moet je waarschuwen! Je hebt een nieuw probleem. Dat probleem heet Hans van Baalen en het komt gericht jullie kant op. Om steun te betuigen. Dat stelt niks voor want die man is de Billy Turf van het Nederlandse parlement. Ze nemen hem hier niet serieus, maar hij wil nu eenmaal voortdurend aandacht.
Hij wil met je praten. Lijkt me niet verstandig om daarop in te gaan. Zet hem maar naast het bed van Ariel, die heeft tenslotte tegenwoordig alle tijd van de wereld om die lulkoek aan te horen.
Nou Ehud, doe 't nou een beetje rustig aan daar in het noorden, want ik discussieer me suf hier.
Shalom!
VJ ambtsberichtje voor de premier

splinterbommen in raketten

Vrijdag 21 Juli 2006 in categorie Israël en het Midden-Oosten

Adi Shifer in Nahariya schrijft: "Hezbollah gebruikt raketten met metalen knikkers erin, om het aantal slachtoffers zo groot mogelijk te maken. Deze raketten zijn van Syrische makelij.
In Libanon heeft Hezbollah roadblocks ingesteld om te voorkomen dat burgers hun dorpen kunnen ontvluchten. De Israëlisch luchtmacht had namelijk pamfletten afgeworpen waarin de burgerbevolking werd opgeroepen de dorpen te verlaten.
Nieuwsreporters worden door Hezbollah uit hun gebieden geweerd."Het bericht van Adi Shifer dat er metalen knikkers zitten in de Hezbollah-raketten wordt bevestigd door foto's die Oren Kavalio (Naharia) mij toestuurde.

Klik 'lees verder' voor meer foto's. splinterbommen in raketten Lees verder...

ik bekeer mij tot de islam

Donderdag 20 Juli 2006 in categorie Baldadig, Politiek & Maatschappij

Waarschuwing vooraf: een baldadig rechts stukje voor de afwisseling!

Eén van de diepste mysterieën van onze moderne tijd is de politieke meningsvorming. Dat heb ik de afgelopen week weer gemerkt. Vooral de manier waarop degenen die ik als mijn linkse broeders en zusters beschouw tot hun oordelen en loyaliteiten komen is voor mij af en toe ondoorgrondelijk. Dan begrijp ik het proces bij rechts dikwijls nog beter: die kijken in hun portemonnee en dan weten ze gelijk hun standpunt. In mijn ogen verwerpelijk, maar wél zo duidelijk.

Bij uiterst links is dat een stuk ingewikkelder. Neem nou hun houding tegenover moslims. Daar zijn ze doorgaans dikke maatjes mee. Zelfs zo dik dat ze typeringen als 'moslimknuffelaars' uit populistische hoek schouderophalend over hun kant laten gaan. Zij weten het gelijk aan hun zijde. Ik vind het best, daar niet van. Ik geef mijn zwager ook wel eens een aai over z'n krullenbol en hij is moslim.

ik bekeer mij tot de islam Lees verder...

bij ons, bij de jordaan

Woensdag 19 Juli 2006 in categorie Israël en het Midden-Oosten

Vier jaar geleden heb ik het allemaal eens voor mezelf opgeschreven, in een poging het Midden-Oostenconflict te begrijpen. Ik zat met de laptop op schoot, op een schaduwrijk balkon in Nahariya. Ik keek uit over de zonovergoten daken van de stad. Tussen de huizen door kon ik nog net de Middellandse zee zien, die onverstoorbaar aan het strand lebberde. De zee had het geweld aan haar kusten al vele malen eerder langs zien komen en leek onverschillig geworden.
Ik niet. Ik kon mij de luxe van de onverschilligheid niet permitteren. Mijn Israëlische omgeving verlangde van mij dat ik het begreep. Liefst volgens de lokale logica en principes. Dat ging mij iets te ver. Ik hecht aan mijn eigen eigenwijze oordeel.

Deze week komen die oude essays (laat ik óók eens pretentieus zijn) mij goed van pas. Vooral in het begin van het conflict tussen Israël en Hezbollah, met de dodelijke verwoestingen in Libanon, had ik moeite om de angst en de ontberingen van de bevolking in Noord-Israël aan anderen duidelijk te maken. Want de Nederlandse media waren vooral in Libanon goed vertegenwoordigd. Terecht, maar de bewoners van Noord-Israël kregen pas serieus aandacht toen de raketten op Haifa vielen. Dat was tenminste lekker om de hoek voor onze correspondenten. En dan is het handig wanneer je de zaak al eerder een keer voor jezelf op een rijtje hebt gezet. Want wat kunnen journaalbeelden manipulatief zijn als een mens voor z'n oordeel alleen dáárvan afhankelijk is...

Voor wie de stukken wil (her)lezen en ook mijn visie beter wil begrijpen: ze staan hier (deel 1) en hier (deel 2). bij ons, bij de jordaan

stabilisatiemacht vrijwel kansloos

Dinsdag 18 Juli 2006 in categorie Israël en het Midden-Oosten

De VN ziet graag een stabilisatiemacht in Libanon. Dat geeft nog eens blijk van een goed inzicht in de Israëlische belevingswereld! Want die wijzen dat idee subiet af. En dat was waarschijnlijk stiekem ook de bedoeling van de VN. Vredesoperaties prima, wespennesten liever niet.

De vooruitzichten van zo'n VN-troepenmacht zijn dan ook niet gunstig. Al sinds 1978 is er in Zuid-Libanon een aanwezigheid van UNIFIL troepen. In het begin moesten zij zorgen dat Israël zich terugtrok uit Libanon en de vrede bewaren tussen de verschillende Libanese strijdgroepen. Zuid-Libanon is namelijk tientallen jaren uitvalsbasis geweest voor verschillende militante organisaties, met name de PLO, voor aanvallen op het noorden van Israël. stabilisatiemacht vrijwel kansloos Lees verder...

raketschade

Dinsdag 18 Juli 2006 in categorie Israël en het Midden-Oosten

Adi Shifer stuurde foto's van schade aan huizen in de Noord-Israëlische stad Nahariya, veroorzaakt door Katjoesja-raketten van Hezbollah.

[Foto's gemaakt door Rea Maor, Nahariya]
raketschade Lees verder...

gretta door het lint

Maandag 17 Juli 2006 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

De Telegraaf had vrijdag nieuws over Gretta Duisenberg, het voormalig knuffeldier van Yasser Arafat. Het is tenslotte komkommertijd.
Mevrouw Duisenberg is weer eens woest op Israël. De Israëlische minister van defensie Amir Peretz reageerde onmiddellijk met het intrekken van alle verloven. Want bij de razernij van Gretta verbleekt de terreur van de Hezbollah.

Volgens de Telegraaf begrijpt Gretta niet hoe Bush en Rice het in hun hoofd halen om Israël het recht op zelfverdediging toe te kennen.
"Tegen wie en wat dan?" schijnt zij verontwaardigd te hebben uitgeroepen.

Ik zou zeggen: Gretta, bel eventjes met de familie van Monica Zeidman uit Nahariya. Zij hebben alle antwoorden op je vragen. Monica zelf kan niet aan de telefoon komen, zij ligt verspreid over de regio door een Katjoesjaraket.
En Gretta: zoek je therapeut weer eens op. gretta door het lint

Weg met de Midden-Oostendeskundige

Maandag 17 Juli 2006 in categorie Israël en het Midden-Oosten

Discussies over conflicten zoals in Zuid-Libanon en Noord-Israël ontaarden meestal in vergelijkingen. Vergelijking van de aantallen doden per nationaliteit, liefst nog uitgesplitst naar vrouwen en kinderen. Vergelijking van de mate van toegepast geweld en de ernst ervan. Met als uitkomst een scherpe veroordeling van één der deelnemende partijen en het leggen van de sympathie bij de andere.

Weg met de Midden-Oostendeskundige Lees verder...

veel doden door raketaanvallen

Zondag 16 Juli 2006 in categorie Israël en het Midden-Oosten

Zondagmorgen zijn bij zware raketaanvallen door Hezbollah op de Israëlische steden Haifa, Nahariya en Akko zeker negen doden gevallen. Akko is 's werelds oudste havenstad, die voornamelijk wordt bewoond door Arabieren. De bevolking van Noord-Israël wordt talloze keren opgeschrikt door luchtalarm en moet de schuilkelders in. Het openbare leven is grotendeels lamgelegd. Dagelijks treffen honderden Katjoesja-raketten Israëlische steden en dorpen, waaronder ook Arabische en Druzische.


Huis in Nahariya na raketinslag
Bron: Al Manar TV (Hezbollah), via 'On the face's photo's'
veel doden door raketaanvallen Lees verder...

Minister van Staat is te laat

Zaterdag 15 Juli 2006 in categorie Israël en het Midden-Oosten

Hans van den Broek (CDA), voormalig minister van Buitenlandse Zaken in de Lubbers-kabinetten, mocht vrijdagavond zijn zegje doen in NOVA over het actuele conflict tussen Israël en Hezbollah. Van den Broek is sinds vorig jaar tevens Minister van Staat en dat suggereert toch een zekere wijsheid. Maar Hans liet het in dat opzicht afweten.

Gevraagd naar zijn mening over het huidige leed onder de bevolkingen van Zuid-Libanon en Noord-Israël, draaide hij het gesprek vrijwel onmiddellijk richting de bezette Palestijnse gebieden. Want Israël kwam qua compassie van de internationale gemeenschap helemaal niks tekort, zo vond hij.
Het zat Van den Broek dwars dat de internationale gemeenschap minder aandacht heeft voor de Palestijnse problemen dan voor Israël. Ook het huidige conflict had te maken 'met de volstrekt uitzichtloze bezetting van de Palestijnse gebieden door Israël. Dáár zit de harde kern van het probleem en die wordt in feite niet geadresseerd.'

Minister van Staat is te laat Lees verder...

Hezbollah: masker van Syrië en Iran

Vrijdag 14 Juli 2006 in categorie Opinie

Libanon is toch maar gezegend met een terreurbeweging als de Hezbollah. Onschuldige burgers mogen nu de klappen opvangen die door fanatieke mannen met baarden zijn geprovoceerd. Vreemd genoeg krijgen ze in Nederlandse media en politiek blijkbaar nog de symphatie die een 'underdog' vaak ten deel valt. Men zou er beter aan doen ál het oorlogsgeweld te veroordelen in plaats van alleen te hameren op 'actie' tegen het Israëlisch geweld in Libanon.
Zo vraagt PvdA kamerlid Koenders zich af waarom de internationale gemeenschap passief toekijkt terwijl 'zich in Gaza en Libanon een drama voltrekt'. Van deze buitenlandspecialist had ik een dieper inzicht verwacht. Een minder eenzijdig inzicht op z'n minst.

Hezbollah: masker van Syrië en Iran Lees verder...

Hezbollah valt Israëlische steden aan

Donderdag 13 Juli 2006 in categorie Israël en het Midden-Oosten, Media

Mijn tweede 'hometown', het plaatsje Nahariyah in Israël, ligt vandaag zwaar onder vuur. Vanuit Libanon heeft de Hezbollah al meer dan honderd Katjoesja-raketten op het noorden van Israël afgevuurd en dus ook op Nahariya. Zelfs Haifa is niet veilig.
Vanmorgen werd ik uit mijn slaap gebeld door mijn in Nahariya woonachtige schoonmoeder, die meldde dat raketten in het centrum van de tot dusver zo vredige kustplaatst waren neergekomen. Een vrouw werd gedood, een man zwaargewond.
Ondertussen bestookt het Israëlische leger Libanon. Helicopters en straaljagers vliegen noordwaarts, in de verte is het gedreun van de kanonnen te horen. Het is oorlog.

Hezbollah valt Israëlische steden aan Lees verder...

een onaangenaam mensch

Woensdag 12 Juli 2006 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

Dat zal rond 1983 zijn geweest. Ik moest in groepsverband optreden in een televisieprogramma. Urenlang zaten wij in de studio te wachten tot wij aan de beurt waren voor opname. Intussen vonden er ook allerlei repetities plaats. Aan de bar zat een klein dik mannetje half naakt in een rieten rokje. Qua schmink moest hij een bosneger voorstellen. Dat was Kees Schilperoort.
"Gottogod, dat zal je vader maar zijn. Als je toch zó aan de kost moet komen!" dacht ik nog.
In de gang kwam ik drie kleine dames tegen. Die moesten óók optreden in groepsverband. Het waren The Three Degrees.
Op het grote podium liep een driftig baasje iedereen continu en onnoemelijk voor rot te schelden. Een ongelooflijke bruut die zichzelf vreselijk belangrijk vond. Cameramensen en ander grondpersoneel lieten de verwensingen gelaten over zich heen komen.
Als de bruut in beeld was deed hij weer vreselijk aardig, populair en grappig. Dat eerste en dat laatste was hij overigens niet.
Hij was een gedreven vakman, roepen alle necrologieën nu.
Ja, ja.
Hij was 'der Rudi'.
Geen wonder dat hij zich zo thuisvoelde in Duitsland. Daar zullen ze hakkenklakkend voor hem in de houding zijn gesprongen bij z'n Schimpfkanonades.
Van de doden niets dan goeds, maar meer kan ik er dit keer niet van maken... een onaangenaam mensch

het rood voor zidanes ogen

Dinsdag 11 Juli 2006 in categorie Sport

Verstand van voetballen heb ik niet, maar het intrigeert mij toch wel wat de Italiaanse speler Materazzi tegen Zinedine Zidane heeft geroepen. Wat is er zó erg dat de God van Frankrijk een kopstoot uitdeelt? Italiaanse kranten beweren dat Materazzi zou hebben gezegd dat Zidane een terrorist is. Onzin, daar wordt het Algerijnse bloed niet warm of koud van. Integendeel, daar zou Zidane stiekem trots op zijn.

Een andere mogelijkheid is dat Materazzi de moeder of andere vrouwelijke verwanten van Zidou heeft ingedeeld in de categorie publieke vrouwen. Eveneens niet erg waarschijnlijk, want dit is rond de Middellandse Zee een standaard verwensing.
Tja, wat kan het dán nog zijn? het rood voor zidanes ogen Lees verder...

Les voor bullebakken

Maandag 10 Juli 2006 in categorie Overpeinzingen & andere gedachten

Ik was op bezoek bij mijn oude oom. Hij ligt in het hospitaal. Nogal wat levenslust was uit hem weggevloeid en hij was vermagerd tot een zielig hoopje mens, dat het eigenlijk niet meer zo zag zitten. Altijd was hij lief en opgewekt, maar nu moest hij toch regelmatig huilen. Want hij had een herseninfarct gehad en kon nu geen geinige praatjes meer maken. Van de ene dag op de andere was hij weer een kind. Een kind dat letterlijk en figuurlijk niets meer te vertellen heeft.
Het kan best nog goed komen als hij zijn best doet en blijft eten. Maar heb je nog wel zin om je best te doen en te blijven eten als je dik negentig bent?

"Wil je soms even lekker naar buiten?" vroeg mijn tante zorgzaam.
Hij knikte langzaam. Dat wilde hij wel.
Temidden van wat andere familie zat hij even later in de zomerzon, in zijn rolstoel. Wij zaten om hem heen, maar praatten dikwijls noodgedwongen lángs hem heen. Hij likte van een kinderijsje. Hij hield het bibberig vast met de ene hand die hij nog wél bewegen kon. In sommige stiltes vroegen we ons af of dit ons allemáál te wachten stond, uiteindelijk.

Les voor bullebakken Lees verder...

Zakkenvullen uit de schatkist

Vrijdag 07 Juli 2006 in categorie Schandelijke taferelen

Ik pleit voor vervroegde verkiezingen. Niet alleen om het kabinet Balkenende III te jennen, maar vooral om het nieuwe kamerlid Gonny van Oudenallen eens flink een oor aan te naaien. Want als er iemand schandelijk misbruik maakt van de sociale voorzieningen is zij het wel.
Mevrouw Van Oudenallen is berucht geworden door de zogeheten 'bonnetjesaffaire' gedurende haar lidmaatschap van de vorige Amsterdamse gemeenteraad. Zij eigende zich ten onrechte vele tienduizende euro's toe aan gemeentelijke subsidies voor fractieondersteuning. Zij huurde het reclamebureau 'Studio Dreams Come True' in om haar te adviseren, maar vertelde er niet bij dat dit haar eigen reclamebureau was. Kassa voor een totaalbedrag van 70.000 euro.

Sinds 2003 stond Van Oudenallen achtste op de lijst voor de fractie van de LPF. Helaas voor haar werd Hilbrand Nawijn met voorkeurstemmen gekozen en kwam zij niet in de kamer. Nu Margot Kraneveldt deserteert naar de PvdA, kan Van Oudenallen alsnog aanspraak maken op de zetel. Maar de LPF wil haar niet. En dus vormt Bonnie-Gonny naar goed hedendaags Haags gebruik een eenpersoonsfractie, de Groep Van Oudenallen. Diagnose terzijde: eenmansfracties die zich 'groep' noemen hebben een meervoudige persoonlijkheidsstoornis.

Zakkenvullen uit de schatkist Lees verder...

chronisch gediscrimineerd

Vrijdag 07 Juli 2006 in categorie Lijf en ledematen

Een aantal chronisch zieken voelde zich gediscrimineerd door de no-claimregeling van minister Hoogervorst. Met steun van de SP spanden zij een kort geding aan, maar verloren dit. Internationale verdragen verbieden discriminatie in de medische zorg, maar rechter Hofhuis achtte deze verdragen niet rechtstreeks van toepassing op de no-claimregeling.

Juridisch is de discriminatie van chronisch zieken dus blijkbaar legitiem. Maar is het ook éérlijk? Volgens Hoogervorst wel. In zijn visie worden de chronisch zieken helemaal niet gediscrimineerd. Integendeel, de no-claimregeling zorgt ervoor dat de kosten van de gezondheidszorg lager zijn en dat de chronisch zieken zonder die regeling per saldo nog véél meer geld kwijt zouden zijn geweest. chronisch gediscrimineerd Lees verder...

Hef de LPF maar op

Donderdag 06 Juli 2006 in categorie Politiek & Maatschappij

De LPF moeten ze opheffen. Natuurlijk zal het u niet verbazen dat ik deze mening ben toegedaan. Ik word immers beschouwd als een onverbeterlijk lid van het linkse rapaille.
Maar er zijn ook objectieve argumenten voor. Na de onfrisse taferelen binnen de LPF die leidden tot de val van het kabinet Balkenende I, is er in politiek Den Haag en ver daarbuiten niemand meer die de partij serieus neemt. En sindsdien heeft de club ook geen enkele aanleiding gegeven om dit standpunt ter herzien.

Hef de LPF maar op Lees verder...

Smog

Dinsdag 04 Juli 2006 in categorie Milieu, flora, fauna

Ik zit buiten. Dat is niet ongevaarlijk volgens het RIVM. Zij adviseren juist om binnen te blijven. Vanwege de smog. Je mag ook geen zware inspanningen verrichten in de buitenlucht. Eerlijk gezegd was ik dat bij deze temperatuur ook niet van plan.

België stelt een snelheidsbeperking in vanwege de smog. Dat zouden ze in Nederland ook kunnen doen, maar ons Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft dat liever niet. Want de vermindering van uitstoot weegt niet op tegen de economische en maatschappelijke kosten, zeggen ze. We kunnen beter braaf hun adviezen opvolgen, dat is het makkelijkst.

Smog Lees verder...

Luchtalarm

Maandag 03 Juli 2006 in categorie Politiek & Maatschappij

Bij mijn datcha op het Friese platteland ging het luchtalarm vandaag tien minuten te laat af. Onze overheid had het kennelijk te warm om mij op tijd te waarschuwen voor het naderend quasi-onheil. Voor hetzelfde geld had ik de paddenstoelwolken al aan de horizon gezien.
"Ja, sorry, we waren de tijd vergeten!"
Fijn is dat. In drie seconden bruin van de straling. Nog mazzel dat ik vanochtend een factor 30 sunblock had opgesmeerd. Want alle beetjes helpen, nietwaar? Luchtalarm Lees verder...

Slordig dichtgetimmerd bloot

Maandag 03 Juli 2006 in categorie Amsterdam Centraal

Medio mei ontstond er de nodige ophef rond de gedwongen sluiting van het blootcafé Teasers aan het Damrak in Amsterdam. De gemeente weigerde de exploitatievergunning te verlengen op grond van de wet Bibob, hetgeen staat voor Wet Bevordering Integriteitsbeoordelingen Openbaar Bestuur. Stadsdeel Centrum deed daar nog een schepje bovenop en oordeelde dat een dergelijk café niet paste in het bestemmingsplan voor het Damrak.
Onder de dreiging dat Teasers door de gemeente zou worden dichtgetimmerd, sloten de eigenaren het café.
Maar sindsdien rijzen er nogal wat twijfels over de rechtmatigheid van de sluiting...

Lees verder op Amsterdam Centraal. Slordig dichtgetimmerd bloot

zomerdienstregeling

Zondag 02 Juli 2006 in categorie Politiek & Maatschappij

Met prachtige warme dagen kun je het eigenlijk niemand aandoen een weblog te laten lezen. Daarom overweeg ik soms wel eens om voor Verbal Jam de zomerdienstregeling in te voeren. Je kunt immers ook teveel van je lezers vragen.
Voor mezelf maakt het niets uit, dat u dat niet denkt. Ik ga gewoon met m'n laptop onder de parasol zitten. Glaasje fris erbij, kwetterende vogeltjes op de achtergrond, benen op tafel. zomerdienstregeling Lees verder...