Archief: artikelen van Februari 2012.

| Home |

 

Ladelichters

Dinsdag 28 Februari 2012 in categorie Schandelijke taferelen, Geldkwesties

Ik lees in mijn krant dat bedrijven in de jaren negentig van de vorige eeuw gretig in de pensioenpotten van hun werknemers hebben gegraaid. De overheid deed zelf ook enthousiast mee en pakte 25 miljard uit pensioenfonds ABP. 'Afromen' wordt dat in de berichtgeving eufemistisch genoemd. Maar als je dat geld niet terugbetaalt is het ordinaire diefstal. Het is hetzelfde als de kassier die een greep in de kas van zijn baas doet. Ladenlichterij.

Het is daarnaast opmerkelijk dat uitgerekend een CDA-er op dit punt klaarheid wil, kamerlid Pieter Omzigt. Je zou toch denken dat hij 'zijn' kabinet niet wil opzadelen met gedoe over deze kwestie. Want feitelijk gaat het hier natuurlijk om een megafraude: bedrijven en overheid stelen voor tientallen miljarden uit de pensioenfondsen en ruim een decennium later worden de gepensioneerden gekort op hun pensioenen omdat de dekkingsgraad onvoldoende is.

Ladelichters Lees verder...

De huisarts waar een luchtje aan zit

Zondag 26 Februari 2012 in categorie Technologie, Altijd handig

Op een smartphone kun je gebruik maken van de applicatie Foursquare. Daarmee kun je aan anderen laten weten waar je bent, bijvoorbeeld in een horecagelegenheid. Aan de hand van GPS en het netwerk stelt Foursquare vast waar je bent, waarna je vervolgens met een druk op de knop kunt 'inchecken'. Het resultaat wordt vervolgens automatisch op Twitter vermeld.

U begrijpt inmiddels: een vol-sla-gen nutteloze applicatie, die ik echter veelvuldig gebruik. Ik wil namelijk mijn sociale omgeving laten merken dat ik ook wel eens buiten de deur kom.

De huisarts waar een luchtje aan zit Lees verder...

De levenden op het kerkhof

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Woensdag 22 Februari 2012 in categorie Amsterdam Centraal

Af en toe ga ik even kijken bij het graf van mijn ouders. Dit om mijzelf ervan te vergewissen dat ze nog niet illegaal zijn opgegraven door de konijnen. Want als ergens geldt 'de een zijn dood is de ander zijn brood' is het wel onder de konijnen. Geef dus nooit teveel geld uit aan bloemstukken, want de dierbare ligt nog niet koud onder de grond, of de konijnen hebben het graf volledig ontdaan van alles dat maar enigszins eetbaar is.

Sinds mijn ouders daar liggen, viel mij nog iets anders op: er is daar volop dagrecreatie. Er komen dagelijks mensen die maar heel moeilijk afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare. Zij bezoeken niet alleen het graf, maar vertoeven daar ook geruime tijd. Sommigen nemen tuinstoeltjes mee, een klaptafeltje, een thermoskan en wat te smikkelen. Zij gaan dan naast het graf zitten.

De levenden op het kerkhof Lees verder...

Preken in de Balie of in Boom Chicago?

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Zondag 19 Februari 2012 in categorie Religie, Amsterdam Centraal

Ik moest de afgelopen week weer ernstig zuchten. Op uitnodiging van de islamitische studentenvereniging zou haat-imam sjeik Haitham al-Haddad spreken op een VU-symposium. Inderdaad, dat gaat lekker daar bij de VU. Maar toen dit feest niet doorging wegens ophef en commotie, mocht hij in de Balie komen preken.
Bij de Balie noemden ze dat 'debatteren', maar dat begrip komt natuurlijk helemaal niet voor in het vocabulaire van iemand die vastgelast zit aan zijn geloof. Kortom, veel politie op de been ter bewaking van rust, orde en eventueel toegesnelde Belgische baardmannen.

Preken in de Balie of in Boom Chicago? Lees verder...

Roekeloos rijgedrag en het rechtsgevoel

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Dinsdag 14 Februari 2012 in categorie Amsterdam Centraal, Criminaliteit en recht

Juridisch zal er geen speld tussen te krijgen zijn geweest, anders was de officier wel in hoger beroep gegaan. Toch zat het mij vorig jaar september al helemaal niet lekker dat degene die cabaretière Floor van der Wal doodreed maar een jaar hoefde te zitten (met aftrek van voorarrest). Ik zal de enige niet zijn geweest.
En nu komt hij ook nog eens zes weken eerder vrij omdat hij in een of ander reïntegratietrajectje gaat meelopen.
Op zichzelf heb ik daar nog niet eens zo'n moeite mee, maar met het vonnis van destijds dus wél.

Roekeloos rijgedrag en het rechtsgevoel Lees verder...

De Berentocht op het Tjeukemeer

Panoramafoto

Zondag 12 Februari 2012 in categorie Beeld en Geluid

Je kunt ook met de muis over de foto trekken (linkerknop ingedrukt houden) om de foto te 'pannen'.
Probeer ook de 'full screen'-optie, voor de volle glorie (meest linkse knop).

De Berentocht op het Tjeukemeer Lees verder...

Vogelvoer en bontkraagjes

Donderdag 02 Februari 2012 in categorie Trivialiteiten

Zoals u weet vriest het flink. Ik heb nu toch maar wat vogelvoer in de tuin opgehangen. Vroeger vond ik altijd dat de vogels in de winter maar hun eigen broek op moesten houden. Totdat ik mij realiseerde dat dit feitelijk een behoorlijk rechts standpunt is. Teveel CDA en VVD. Eigen verantwoordelijkheid terwijl je doodvriest, dat werk.
Bovendien is het nu ook nog eens crisis, dus daar mogen wij de vogels niet de dupe van laten worden.

In de dorpswinkel van Jos de Boer (die heeft álles) was de voorraad wintervogelvoer echter vrijwel uitverkocht. Terwijl er een paar weken eerder nog een groot assortiment aan vetbollen en pindasnoeren beschikbaar was. Nu waren er alleen nog rare stammetjes volgeperst met zaden. En vogeltaarten.
Ik besloot maar tot zo'n stammetje, want vogeltaarten vind ik helemaal niks. Dat is weer zo'n bespottelijk mensending voor dieren. Net als winterjasjes voor kleine hondjes.

Vogelvoer en bontkraagjes Lees verder...