Archief: artikelen van September 2008.

| Home |

 

Waar heeft Wouter dat geld vandaan?

Dinsdag 30 September 2008 in categorie Geldkwesties

Een voordeel van de bankencrisis is toch wel dat we als gewone jan met de pet heel wat leren over de financiële wereld. Zo had ik nooit gedacht er ooit nog eens achter te komen wat 'short gaan' betekent. Maar alle journaals hebben het ons nu uitgelegd. De speculant leent een aandeel van bijvoorbeeld een pensioenfonds. De speculant verkoopt het aandeel voor laten we zeggen honderd euro. De koers van het aandeel zakt. De speculant koopt het terug voor een lagere prijs, steekt de winst in z'n zak en geeft het aandeel weer terug aan het pensioenfonds. Hij gaat daarentegen de mist in als het aandeel stijgt.

Alleen ben ik er nog niet achter waarom een pensioenfonds in godsnaam aandelen zou uitlenen aan speculanten. Dat hebben de journaals er gemakshalve niet bij verteld. Ik leen ook wel eens mijn boormachine uit aan de buurman. Ik vond het al zo vreemd dat ik hem nooit hoorde boren. Maar ik heb hem nu door: hij is ermee aan het short gaan! Waar heeft Wouter dat geld vandaan? Lees verder...

Diepe frustratie!

Zondag 28 September 2008 in categorie Criminaliteit en recht

Vrijdag stond er op de voorpagina van Het Parool weer zo'n bericht waarvan je als burger diep moet zuchten. In de regio Amsterdam lopen 1700 veroordeelde criminelen vrij rond. De helft daarvan heeft nog meer dan drie maanden celstraf van de staat tegoed, met z'n allen zelfs 640 jaar.

Ja-maar-ja-maar, sputteren wij dan, onnozele zielen als wij blijkbaar zijn, die horen toch gewoon na hun eerste arrestatie in de cel te zitten?
Nee-nee-nee-nee, helemaal fout, iemand direct opsluiten is zó 1894, zo doet Justitie dat niet.
Een rechtszitting laat meestal een paar maanden op zich wachten en in die tussentijd mag de verdachte gewoon vrij rondlopen. Zich netjes melden bij rechtbank of bajes is kennelijk een stukje eigen verantwoordelijkheid van de boef. Helaas, onbetrouwbaar volk, totaal gebrek aan mores, normen, waarden, fatsoen: ze komen doodleuk niet opdagen bij de rechtbank, worden bij verstek veroordeeld, melden zich niet bij de bajes.
De politie is diep gefrustreerd, want die heeft meestal veel tijd en moeite in de eerste aanhouding gestoken. Diepe frustratie! Lees verder...

De waarheid over Kamp Holland

Vrijdag 26 September 2008 in categorie Waargebeurde verzinsels

Ik lees in de Volkskrant een interview met Patrick Lodiers van BNN. Hij gaat naar Uruzgan, want hij wil het verhaal van de jonge mensen daar vertellen aan de jonge mensen van hier. En BNN is van de jonge mensen.
Patrick is onder meer bekend van het programma Over mijn Lijk. Is Patricks missie naar Uruzgan het logisch vervolg op deze serie? Nee, dat zou teveel een inkoppertje zijn. Het wordt een apart programma, Patrick in Uruzgan.

Wat hebben al die omroepjongetjes toch met Uruzgan (het zijn doorgaans jongetjes)? In Kamp Holland hebben ze bijkans meer met de visite uit Nederland te stellen dan met de Taliban! De hele compound wordt overlopen met Pauwen, Wittemannen en Lodeizens. Ik weet zo snel niet uit mijn hoofd wie daar allemaal nog meer waren, maar sinds onze jongens en meisjes daar zitten zijn er toch hele regimenten omroepgerelateerde types langs geweest. En dan heb ik het nog niet eens over de parlementaire missies, ministers en staatssecretarissen.

Maar ja, het zal wel lekker stoer zijn. Immers, sinds de dienstplicht in Nederland is opgeschort is er een schrijnend gebrek aan snoevende verhalen over het soldatenleven. De jeugd van tegenwoordig baalt als een stekker (soldatenuitdrukking) dat ze nooit in zo'n kek uniform met bijbehorende wapenuitrusting hebben gelopen. Die dienstplicht was in vroeger jaren toch een soort overgangsritueel naar de echte mannelijkheid. Dat hebben jongetjes als Patrick allemaal moeten missen, die zijn bij wijze van spreken nooit behoorlijk ontmaagd. Dat voelt levenslang als een gemis. De waarheid over Kamp Holland Lees verder...

Op zoek naar liefde

Donderdag 25 September 2008 in categorie Brutale brieven



Hoi. Sorry voor late antwoord. Ik pas vorige week vriendin uit huis geschopt. Vandaar. Heette ook Natalia.
Jij kunnen invallen?
Jij nog steeds op zoek naar liefde?
Mijn naam Opa Leuterman. Ik jonge blonde god. Iets boven 32. Ik eenzame jongen met tien schadevrije jaren.
Ik zoeken vrouw van 29 jaar voor ernstige relaties. Geen gegiebel hele tijd. Ernstig! Geen slappe lach. Slappe lach is slappe lul.
Jij snel beslissen! Toeval wil dat heleboel Natalia's mij schrijven. Allemaal zelfde specificaties. Wel ander adres.
Maar zoeken ook naar liefde.
Gemakkelijk voor mij.
Stuur maar foto. Dan jij gauw horen of jij door naar volgende ronde.

Op zoek naar liefde

Hoe een bedrijf zichzelf de das omdoet

Dinsdag 23 September 2008 in categorie Criminaliteit en recht

'Wie geschoren wordt moet stilzitten', is een oude wijsheid onder handelaren op de effectenbeurs. Die wijsheid was niet besteed aan het bedrijf Nuadam.nl, waarover ik afgelopen weekend op Amsterdam Centraal publiceerde. Dit naar aanleiding van een eerder artikel.
Vanwege onze kritische publicaties begon Nuadam.nl te dreigen met juridische stappen. Dat is niet slim als je zelf wat minder netjes zaken doet en wanhopige woningzoekenden de illusie geeft dat ze via jouw bedrijf tegen betaling woonruimte kunnen vinden. Die kans is er weliswaar, maar groter is de kans om voor negentig euro per maand financieel uitgekleed te worden via een nutteloos sms-abonnement.

Het is ook vooral niet slim omdat internet een niet te onderschatten machtsfactor blijkt. Binnen korte tijd had het bericht over de praktijken van Nuadam.nl zich naar alle kanten verspreid, stond er de volgende dag een reportage op Campus.tv en vroeg de Amsterdamse Dienst Wonen het bedrijf om opheldering. Hangende het onderzoek werd Nuadam.nl verwijderd van de website van de Dienst. Wanneer het die opheldering niet kan geven is het z'n vergunning kwijt. Dan is het waarschijnlijk einde bedrijf. Hoe een bedrijf zichzelf de das omdoet Lees verder...

Kneuterberichten

Dinsdag 23 September 2008 in categorie Trivialiteiten




Kneuterberichten

Sms-bedrijf gaat weblog kapotprocederen

Maandag 22 September 2008 in categorie Amsterdam Centraal

Het onderstaande artikel schreef ik gisteren voor Amsterdam Centraal, dit naar aanleiding van een eerder stuk op de site over het woonruimtebemiddelingsbureau Nuadam.nl. Inmiddels dreigt de advocaat van dit bureau het weblog Amsterdam Centraal met een kort geding wegens de 'diffamerende' aard van het eerdere artikel. Op de redactie van het weblog is hiervan opgetogen kennisgenomen. Want je hoort er tegenwoordig pas helemaal bij met een kort geding aan je broek, nietwaar?

Amsterdam - Een maand geleden schreef onze correspondent Thijs Roes over de sms-site Nuadam.nl. Deze website had zonder toestemming zijn woonruimteadvertentie overgenomen van Speurders.nl of Kamernet.nl.
In verminkte vorm verkocht Nuadam.nl vervolgens voor anderhalve euro de advertentie door aan de sms-abonnees. In dat bericht werden zijn contactgegevens vermeld, met als gevolg dagenlange email-overlast.
De woonruimte was inmiddels al verhuurd, dus gegadigden werden er niets wijzer van. Nuadam.nl uiteraard wel, want voor een nepbericht telkens 1,50 incasseren is toch weer mooi kassa.

Onze correspondent schreef alhier zijn persoonlijke ervaringen en verontwaardiging van zich af. Woningzoekenden werden naar zijn mening misleid en misschien wel opgelicht. Op zijn klachten werd echter niet gereageerd, telefonisch bleek Nuadam.nl onbereikbaar.
Tegenwoordig ligt de aansprakelijkheid voor misstanden bij woningbemiddeling bij de woningaanbieder. Dan is het temeer zaak om even flink van je af te bijten als er iemand met jouw advertentie vandoor gaat. Thijs Roes achtte het daarom in het publiek belang om de lezers over de praktijken van het bedrijf te informeren.
Dit was gek genoeg geheel niet naar de zin van Nuadam.nl... Sms-bedrijf gaat weblog kapotprocederen Lees verder...

De loensende laser

Zaterdag 20 September 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

In de tuin staat een enorme stapel stenen. Die stapel moet straks een terras worden. Ik doe het rustig aan, want ik heb het momenteel nog in mijn rug. De grasmachine stond namelijk te ver achterin het schuurtje en die dacht ik wel even over een stapel tuinmeubilair heen te tillen. Ik had daar niet zoveel problemen mee, maar mijn rug achteraf wel. Had dat dan meteen gezegd, denk ik dan, maar goed...
Als dat terras dus pas volgend voorjaar een keertje af is vind ik dat wel vroeg genoeg.

Ik heb mij uitgebreid geörienteerd op internet hoe men een terras aanlegt. Uit al die kluswijzers heb ik onder meer begrepen dat je de zaak goed moet uitmeten. Bij de tijd als ik ben zou ik dat probleem van meten en uitlijnen wel eens te lijf gaan met de moderne techniek. De lasertechniek, om precies te zijn. De loensende laser Lees verder...

Chronisch

Vrijdag 19 September 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Zo'n gevoel van moedeloosheid, van uitzichtloosheid, van kwaadheid, maar vooral ook van afkeer, van minachting, een haast beschamende maar onbedwingbaar diepe minachting vanwege zoveel onbenul., kent u dat? Heeft u dat ook de laatste tijd?
Zo'n gevoel van: wat zijn wij toch een chronisch misnoegd, zeikerig, verongelijkt, haatdragend, verontwaardigd, bangelijk, kleinzielig, pietluttig, ontevreden, onverdraagzaam en bekrompen volkje geworden. Een hysterisch volkje bovendien, dat zich stelselmatig tekort gedaan voelt.
En als je niet oppast ga je nog geloven dat je erbij hoort. Dat iedereen zo is en jij dus ook. Dat zou pas erg zijn.
Tot zover mijn Algemene Beschouwingen. Chronisch

Zorgterrorisme

Woensdag 17 September 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Hebt u vandaag naar de Algemene Beschouwingen gekeken? Ik ook niet. We schijnen weer heel wat Wildersgewauwel gemist te hebben. Want je kunt zeggen wat je wilt van die man, het is toch je reinste entertainment vergeleken bij dat gesteggel over compensatie dit en dat, laagste inkomens zus en zo of kinderopvang hier en ginder.
Gisteren hoorde ik op de radio Geert Wilders al een aanloop nemen door te stellen dat je het paspoort van al die 'Marokkaanse straatterroristen' maar door de papierversnipperaar moet gooien. Het land uit met die gasten!

Paspoort innemen en het land uit sturen zijn twee verschillende dingen. Op verzoek van Justitie kan nu al het paspoort worden ingenomen van vluchtgevaarlijke verdachten, bajesklanten, tbs'ers en lieden die schulden hebben bij de staat. 'Straatterroristen' moet je dus gewoon straffen, opsluiten en je doel is bereikt. Zorgterrorisme Lees verder...

De wassenneusgarantie

Maandag 15 September 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

De afgelopen weken is het mij twee keer overkomen dat ik een artikel kocht waarop wel tien jaar garantie zat. Ik ben nu alweer vergeten welke artikelen dat waren, dus die garantie kan ik wel schudden denk ik.
O wacht, ik weet er eentje: een nieuwe roestvrij stalen vuilnisbak voor in de keuken. Van Brabantia. Tien jaar garantie! stond er juichend op de doos. Die vuilnisbak moet dus wel extra goed zijn! En zo duurzaam ook!
- Uw bonnetje is uw garantiebewijs, zeiden ze bij Blokker.
Het bonnetje is gemaakt met een thermoprinter. Zulke bonnetjes hebben de nare eigenschap om binnen enkele maanden te vervagen tot onleesbaarheid. Leg zo'n bonnetje dus altijd even onder het kopieerapparaat om een afschrift te maken dat langer meegaat.

Brabantia speculeert terecht op de slordigheid van z'n klanten. Maar weinig consumenten hebben een dermate roestvrij stalen administratie dat ze over tien jaar dat bonnetje nog kunnen ophoesten. Die garantie heeft dus een tamelijk hoog wassenneusgehalte.
Ik zou wel eens willen zien hoe blij ze zijn als ik na tien jaar nog een beroep doe op de garantie.
- Ja, het veertje van de klep is lam, meneer Brabantia!
Het veertje van de klep is namelijk het enige dat stuk kan.
- Dan krijgt u van ons een nieuw veertje. Uit coulance, want eigenlijk vallen bewegende delen buiten de voorwaarden.

De wassenneusgarantie Lees verder...

Populisme moet PvdA redden

Zaterdag 13 September 2008 in categorie Opinie

Ik zag mevrouw Hamer op tv. Zij is fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid. Het gaat niet goed met die partij, ze staan op een historisch dieptepunt van vijftien zetels.
Hoe komt dat zo? wilde de interviewer weten.
In plaats van uitleg te geven ging mevrouw Hamer opsommen welke goede werken haar partij in deze kabinetsperiode al had verricht. Helemaal fout, dat interesseert de kiezer geen klap. Een groot deel van de kiezers reageert vanuit de basale instincten, niet vanuit zorgvuldige verstandelijke afweging.

Alle traditionele partijen maken vroeg of laat een dergelijke neergang door. Het overkwam in de jaren negentig zelfs het CDA. En dat terwijl in God geloven toch van oudsher in hetzelfde pakket zit als CDA stemmen. In deze eeuw volgden D66 en de VVD. Gaat wel weer over, je moet er alleen even doorheen. Niet proberen nog voor de verkiezingen 'terug te komen', de 'schade te herstellen'. Dat is verspilde energie. We krijgen nu namelijk een periode waarin het chronisch ontevreden volksdeel de zegeningen van populistisch rechts mag ervaren. Die gifbeker moeten ze eerst nog leegdrinken, voelen dat de kachel heet is, zeg maar. Populisme moet PvdA redden Lees verder...

Populisme moet PvdA redden

Analyse

Zaterdag 13 September 2008 in categorie Politiek & Maatschappij

Mariëtte HamerIk zag mevrouw Hamer op tv. Zij is fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid. Het gaat niet goed met die partij, ze staan op een historisch dieptepunt van vijftien zetels.
Hoe komt dat zo? wilde de interviewer weten.
In plaats van uitleg te geven ging mevrouw Hamer opsommen welke goede werken haar partij in deze kabinetsperiode al had verricht. Helemaal fout, dat interesseert de kiezer geen klap. Een groot deel van de kiezers reageert vanuit de basale instincten, niet vanuit zorgvuldige verstandelijke afweging.

Populisme moet PvdA redden Lees verder...

Shit happens...

Donderdag 11 September 2008 in categorie Amsterdam Centraal

Amsterdam Centrum - Voor de gemeente Amsterdam is het grootste nachtmerriescenario rond de aanleg van de Noord-Zuidlijn werkelijkheid geworden: de huizen verzakken. Niet een beetje, maar met decimeters tegelijk.
Daar sta je dan als verantwoordelijk wethouder 's avonds laat de 'complimenten' van de bewoners in ontvangst te nemen. Wat moet je doen?

Wethouder Herrema was zelfs dusdanig ten einde raad, dat hij bijna zijn eigen huis als noodopvang ter beschikking stelde. Want de bewoners van de wevershuisjes aan de Vijzelgracht zijn natuurlijk geen mensen die je kunt afschepen met een stapelbed bij het Leger des Heils. Nee, dat zijn mensen met geld en met advocaten in hun vriendenkring. Als ze het zelf niet zijn. Die willen een belangrijke behandeling en dus werd het Hotel Krasnapolsky.
Ikzelf zou het Amstelhotel geëist hebben, maar ik kom waarschijnlijk nooit in die positie. Ik woon op zes hoog in een torenflat en voordat die tot vijf verdiepingen onder het maaiveld is gezakt zijn we wel een paar metrolijnen verder. Shit happens... Lees verder...

Burgerterrorisme

Woensdag 10 September 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Het bedrijfsleven is bang. Waarvoor weet ik niet, waarschijnlijk voor het burgerterrorisme. Want als er tegenwoordig zoiets als burgerjournalistiek bestaat, waarom dan geen burgerterrorisme? Volgens BruinRechts bestaat burgerterrorisme zelfs als sinds de jaren tachtig.

Hoe het ook zij, het bedrijfsleven is dus bang. En dat is ongemerkt al jaren aan de gang. Eerst begonnen ze zich te verschuilen achter muren en slotgrachten in de vorm van callcenters. Onder de smoes dat ze anders niet meer aan werken toekwamen.
Sinds enkele jaren is de gewoonte erin geslopen dat degene die je aan de lijn krijgt alleen nog maar zijn/haar voornaam noemt.
Goedemorgen u spreekt met Bianca. Liefst nog met zo'n ordinaire uithaal aan het eind: Biancááá.
Bianca wie?
Nou, gewoon Biancááá'! Burgerterrorisme Lees verder...

De zielenpoot is een zielepoot

Dinsdag 09 September 2008 in categorie Tragische misverstanden


Voor alle zekerheid -want je weet het maar nooit met die spelling van tegenwoordig- zocht ik in verband met het vorige stukje even in Van Dale op of 'zielepoot' nu wél of niet met een tussen-n geschreven werd.
Daar bleken de meningen over verdeeld. Volgens Van Dale niet, volgens het Groene Boekje wél.

Ik ben het met Van Dale eens. Het Groene Boekje ontbeert volgens mij taalgevoel.
Want een 'zielenpoot' doet toch eerder denken aan scheldnaam voor een homoseksuele dominee, pastoor, imam of andere zielzorger. De zielenpoot is een zielepoot

Er staat ons nog wat te wachten!

Maandag 08 September 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Er staat ons nog wat te wachten. Tegen de tijd dat wij bejaard zijn, bedoel ik. Voor de één is het verder weg dan voor de ander, maar voor die ander zal het dan alleen maar nóg slechter zijn.
En als je chronisch ziek bent of gehandicapt, ben je eveneens zwaar de klos. Dan gaan ze voor je collecteren. Dat is mooi natuurlijk, maar niet als ze je aanspreken als een infantiele zielepoot. Dan val je in handen van de professionele 'ideale kleinkinderen', zoals vroeger Jantje Smit en van oudsher Danny de Munck.
Elk land heeft denk ik wel een paar van die professionele zieken- en bejaarden-entertainers. Jammer dat Jos Brink ons zo vroeg is ontvallen, dan had hij uiteindelijk zelf eens kunnen meemaken wat hij de mensen heeft aangedaan.

Deze week horen we Danny de Munck in een halfzachte bedelreclame van de Zonnebloem.
Gun zieken en gehandicapten ook een dagje uit! Geef ze een zonnedag!
Naar de dierentuin, het pretpark, het museum, op het water of zelfs naar Parijs! Dat laatste is maar tot 45 jaar. We gaan tenslotte niet al die ouwe wrakken de trappen naar de Sacré Coeur op sjorren. Dan komen we straks met minder terug dan we vertrokken zijn. Er staat ons nog wat te wachten! Lees verder...

Opening van het academisch basisschooljaar

Maandag 08 September 2008 in categorie Amsterdam Centraal

Amsterdam Zeeburg - De Amsterdamse wethouder Asscher opende afgelopen woensdag het Amsterdamse basisschooljaar 2008-2009 op basisschool De Rietlanden in Zeeburg. Toen ik dat bericht las zat ik daar een beetje daas tegenaan te kijken. Ik ken de opening van het academisch jaar, maar ik wist niet dat dit voor de basisschool ook al bestond. Dit festijn schijnt in 2007 voor het eerst gehouden te zijn op basisschool Het Mozaïek.

De opening van een academisch jaar gaat altijd gepaard met toespraken van belangrijke mensen, zoals de premier (Wageningen) of de minister van Onderwijs (Uva, Amsterdam). Die excellenties gaan het dan hebben over onderzoek, ambities, de onafhankelijkheid van de universitaire wereld en subsidiariteit (ja, zoek dat maar even op, moest ik ook).
En dat hebben we nu ook op de basisschool blijkbaar. Asscher zal vast wel een toespraak hebben gehouden. Die kinderen van tegenwoordig hebben het toch maar getroffen. Opening van het academisch basisschooljaar Lees verder...

Ordinair gedoe door regelgeving

Zondag 07 September 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Laat ik u waarschuwen: dit wordt een héél ordinair stuk. Dat komt zo:
Ik kreeg een bericht van collega blogger Ton Zijp (Zijperspace en About Blank), tevens werkzaam bij bierbrouwerij 't IJ in Amsterdam. Daar hebben ze een gezellig terras waar regelmatig vele mensen staan om hun biertje te drinken. Tot zover niets aan de hand, niets ordinairs aan.

Maar dat staan mag niet meer van de Amsterdamse overheid. Ze moeten zitten! De brouwerij heeft eergisteren een waarschuwing gehad en als er nogmaals iemand gaat staan met z'n glas in z'n knuisten volgt er een boete voor de uitbater. De eerste keer 500 euro, de volgende keer 1000 euro en de derde keer moet het terras een week lang dicht.

Het vloeit waarschijnlijk voort uit het rookverbod in de horeca. Want die rokers staan nu allemaal noodgedwongen op het terras. Met een glas in hun ene hand en een peuk in de andere. Alsof ze al niet genoeg zijn gestraft. In elke hand een verslaving is blijkbaar teveel van het goede, dat kan Amsterdam niet toestaan gedogen.
Dat loopt maar uit op ongeregeldheden, overlast, gebral, gehoest, vechtpartijen en ander terrorisme.
Allemaal zitten dus! Ordinair gedoe door regelgeving Lees verder...

Op het hoofdbureau

Donderdag 04 September 2008 in categorie Criminaliteit en recht

Vandaag werd door de Amsterdamse politie een grote wapenvondst gedaan. Daar was één van de betrokken dienders helemaal niet zo blij mee!
Want die 165 wapens moesten allemaal getoond worden op de persconferentie. Het grote publiek heeft daarbij niet in de gaten hoeveel werk daar nog aan vast zit. De commissaris geeft daar persoonlijk leiding aan.
- Zijn ze geladen? Wél even controleren Joop, want anders wordt die persconferentie een bloedbad. En netjes uitstallen hoor, allemaal met de lopen dezelfde kant op, even ver van elkaar af en elk rijtje op precies dezelfde hoogte. Heeft iemand een lineaal? Hier: een lineaal, Joop!
Joop zucht diep: Op het hoofdbureau Lees verder...

Ik ben heel goed!

Donderdag 04 September 2008 in categorie Geldkwesties

Paul de Leeuw heeft op het omroepcongres in Bussum laten weten dat de politiek zich niet met zijn topsalaris moet bemoeien (naar schatting 650 duizend euro). Want, zo zegt hij volgens de Volkskrant: 'Ik heb een specifiek talent en u kunt daar mijn salaris niet van bepalen. Ik werk hard, heb mijn hart verpand aan de publieke omroep en maak maatschappelijk relevante programma's. En ik ben heel goed.'

Ik schrok wel even toen ik dit allemaal las. Niet alleen van het salaris van Paul, maar vooral ook van het feit dat 'Mooi Weer De Leeuw' en 'Ranking the Stars' blijkbaar beschouwd worden als 'maatschappelijk relevante programma's'. Ik ben heel goed! Lees verder...

Google Chrome

Woensdag 03 September 2008 in categorie Technologie

Google lanceerde gisteren z'n eigen internetbrowser, Google Chrome. Hij is gratis natuurlijk en u kunt hem hier dowloaden.
Ik moet zeggen, er is vlot mee te werken en hij is lekker snel.

De browser is natuurlijk vooral ontwikkeld om concurrent Microsoft te pesten, om te kijken hoeveel marktaandeel ze van Internet Explorer kunnen wegsnoepen. In de praktijk blijkt echter dat mensen niet zo snel overschakelen op een andere browser, zelfs als die beter is.

Toch is hij voor mensen die nog Internet Explorer gebruiken zeker het overwegen waard. Google Chrome werkt veel makkelijker. Internet Explorer 7 begrijp ik nog steeds niet. Toegegeven, daar doe ik ook nauwelijks moeite voor. Ik gebruik Firefox en de enkele keer dat ik mijn toevlucht moet nemen tot IE, zit ik altijd weer met glazige ogen te kijken hoe ik bepaalde dingen voor elkaar moet krijgen. Google Chrome Lees verder...

Een orkaan in een glas water

Dinsdag 02 September 2008 in categorie Media

Nou, dat viel weer behoorlijk tegen met die orkaan Gustav. Hadden ze ons eerst de hele week zitten opnaaien met hoe erg het allemaal zou worden, best kans dat New Orleans weer onder zou lopen, iedereen evacueren, Republikeinse Conventie inkrimpen, George Bush dit keer wél op tijd uit z'n bed bellen: ging het hele mediafeest niet door!

We hadden er dagenlang naartoe geleefd! Het was ver van ons bed dus het mocht! Elke avond werden we op het journaal lekker gemaakt met de satellietbeelden van Gustav met z'n enge oog.
Het ging allemaal als een nachtkaars uit.
Daar neem je nou vrij voor! Een orkaan in een glas water Lees verder...

Opgeteld nieuws

Maandag 01 September 2008 in categorie Baanbrekende denkbeelden

Soms krijg je verrassende uitkomsten als je nieuwsonderwerpen bij elkaar optelt.
Vorige week liet het Ministerie van Defensie weten een groot personeelstekort te hebben en maar moeilijk aan nieuwe mensen kon komen. Blijkbaar is de lol om je in Afghanistan te laten opblazen er een beetje af bij de jongelui.



Ook kregen we vorige week te horen dat het kabinet de mensen die willen doorwerken na hun 62ste jaar gaat belonen met een fiscale bonus die kan oplopen tot ¤ 3000 à ¤ 3500 per jaar.



Hier moet iets te matchen zijn, denk ik dan. Als je deze berichten bij elkaar optelt kom je op de volgende uitkomst: Opgeteld nieuws Lees verder...