Archief: artikelen van April 2014.

| Home |

 

Ajax kampioen, nu nog leuk worden

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Dinsdag 29 April 2014 in categorie Sport, Amsterdam Centraal

Fijn dat Ajax voor de vierde keer op rij kampioen is geworden. Gefeliciteerd. Goed gedaan. En voor de rest geloof ik het wel. Mijn betrokkenheid bij die club is verder nihil. Ondanks mijn status van geboren en getogen Amsterdammer. Mijn toewijding aan het voetbal beperkt zich sowieso tot alleen dat uurtje kijken tussen 7 en 8 zondagavond. Een supporter van Ajax ben ik dus niet. Ik vind het hooguit fijn voor Frank de Boer, want dat is wel een sympathieke man, geloof ik.

Voor mensen zoals ik is het ook niet echt leuk om supporter van Ajax te worden. De aanhang is namelijk te verdelen in twee groepen: brave voetballiefhebbers en een gewelddadig hooliganleger met maffia-achtige hiërarchie. Die laatste groep bepaalt voor een belangrijk deel het beeld van de club. Daar wil je natuurlijk niet bij horen en ook niet mee worden geïdentificeerd. Ajax is bijkans aan te merken als een criminele organisatie, lijkt het wel.

Ajax kampioen, nu nog leuk worden Lees verder...

Een onverwachte wending

Vrijdag 18 April 2014 in categorie Persoonlijke notities

Momenteel lijd ik aan een ernstig gebrek aan interesse voor de wereld in het algemeen. En ook dát interesseert me eigenlijk niet, dus het woord 'lijden' is hier overdreven. Voor het échte lijden moet je bij de EO en de RKK zijn.
Vanuit Groningen werd gisteren The Passion uitgezonden. In deze megaproductie van de evangelische omroep en de rkk wordt het lijdensverhaal van Jezus verbeeld in een moderne setting. Een horde normaal al moeilijk te verdragen Bekende Nederlanders zingt en acteert zich een slag in de rondte om het thema van Pasen ook bij het heidense volk door de strot te duwen.

Een onverwachte wending Lees verder...

De voor- en nadelen van hockey

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Dinsdag 08 April 2014 in categorie Amsterdam Centraal, Sport

Ik lees in de krant dat de Amsterdamse hockeyclubs gebukt gaan onder een overgewicht aan leden en belangstelling. Er zijn wachtlijsten. Alle kindertjes willen tegenwoordig op hockey. Om aan de vraag te voldoen zouden er wel dertig extra hockeyvelden nodig zijn. Dit zou een onaanvaardbaar grote wissel trekken op de sportbegroting in de regio. Ik zie het daarom als mijn burgerplicht om mee te helpen deze buitenproportionele hockeyvraag enigszins in te dammen. Want zó leuk is hockey helemaal niet!

De voor- en nadelen van hockey Lees verder...