Archief: artikelen van Juni 2005.

| Home |

 

het harpje van medy

Donderdag 30 Juni 2005 in categorie Media

Een weldenkend mens verandert alleen iets wanneer die verandering een verbetering is. Je hebt bijvoorbeeld een tafel staan. Je wilt wel eens wat anders en je maakt er een uitschuiftafel van, zodat er meer mensen aan kunnen zitten. Een lekker likje verf is ook nooit weg. Zo kun je weer jaren voort.

Medy van der Laan is niet weldenkend. Wat dat betreft valt ze niet uit de toon bij de rest van dit ravagekabinet. Zij wil per se een daad stellen en zaagt kordaat een poot onder de tafel vandaan. Er komen protesten dat die ene poot essentieel is voor het draagvermogen en de stabiliteit. Die bezwaren wuift zij weg met de opmerking dat de andere poten deze functie dan maar moeten overnemen.
En zo gaat dit met bijna elke nieuwe wet of regelgeving van de regering Balkenende. Door de noodzakelijke en vergaande compromissen hangt alles met elastiekjes, plakband en pleisters aan elkaar. het harpje van medy Lees verder...

drukke dam

Donderdag 30 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

drukke dam

stromend water in roemenië

Woensdag 29 Juni 2005 in categorie Gastcolumns

Toen ik in Nederland aan mijn omgeving vertelde dat ik ging emigreren naar Roemenië, vroegen meerdere mensen of ze daar al stromend water hadden. Nu heeft iedere vriendengroep wel een nitwit ertussen zitten, maar het is zeker niet zo dat mijn halve kennissenkring behoort tot de groep met mensen die in 'De Vakantieman' Zwitserland zouden aanwijzen als antwoord op de vraag waar Nederland ligt. Maar over Roemenië wordt daadwerkelijk zo gedacht.

Dat ik in het snelst groeiende economische gebied van Europa woon beseffen ze niet. Dat zo'n beetje het enige automerk dat vorig jaar winst in plaats van verlies draaide de Roemeense Dacia is, geloven ze niet.
In de stad waar ik woon verklaarde het gemeentebestuur begin januari het huidige industrieterrein vol. Ze maakten alvast wat schetsen waar het tweede industrieterrein moest komen. Eind januari zat dit ook alweer vol. stromend water in roemenië Lees verder...

alexia

Dinsdag 28 Juni 2005 in categorie Kort en Tussendoor

De naam van het versgeboren koningskind is bekend: Alexia. Krijgt u ook associaties met een aandelenleasemaatschappij? alexia

spraakgebrek

Maandag 27 Juni 2005 in categorie Observaties & Kritische beschouwingen

"Dragon Naturally Speaking 8 is sneller en accurater dan ooit", roept de advertentie de lezer zelfverzekerd toe. Dus als ik 'toetsenbord' zeg, typt hij 'toestenbord'?

spraakgebrek

hoera voor zorreguieta

Maandag 27 Juni 2005 in categorie Royalty

Zojuist heb ik even naar het journaal van gisteravond gekeken. Mijn gevoelens tegenover het koningshuis zijn nogal ambivalent. Ik heb niets persoonlijks tegen de koningin en de haren, maar ik ben vast en zeker ook geen oranjefan. Hevige republikeinse gevoelens borrelden er bij me op toen ik zag hoe het bij het ziekenhuis verzamelde publiek applaudisseerde voor prinses Amalia en de ouders van Máxima.

Het was weer eens duidelijk in hoeverre de koninklijke familie er steeds weer in slaagt pijnlijke feiten bijna geruis- en vrijwel schaamteloos onder het tapijt te vegen. Naar mijn smaak hebben familieleden er net iets te vaak een handje van gehad zich met ronduit foute lieden op te houden of het voor zulke lieden in woord of geschrift op te nemen.

Natuurlijk zijn Máxima en Amalia niet schuldig aan de gruwelijke dingen waarvoor hun (groot)vader indirect (sommigen zeggen zelfs direct) verantwoordelijk is en blijft. En het is waarschijnlijk onmogelijk (en unfair tegenover Máxima en haar kinderen) om de heer en mevrouw Zorreguieta geheel uit Nederland te weren. Toch zouden iets meer omzichtigheid en tact gepast zijn als het gaat om de bezoeken van dat echtpaar aan Nederland.
Maar ja, kom daar maar eens om bij een premier die overduidelijk stond te trappelen om hare majesteit weer eens te mogen feliciteren.

Bert de Bruin is historicus, gespecialiseerd in geschiedenis van het Midden-Oosten en in moderne 'joodse geschiedenis'. In 1995 emigreerde hij naar Israel. Hij woont in de buurt van Haifa en schrijft daar zijn proefschrift, met als onderwerp "Joden in het Frankrijk van na de bevrijding, 1944 - 1949".
hoera voor zorreguieta

De bladblazers (audio)

Donderdag 23 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

Een typisch zomerse audio-aflevering, maar ik raad u dit keer aan de tekst hieronder gewoon mee te lezen, anders wordt het toch wel een onverdraaglijke aangelegenheid. Dus luister en lees:

Gisteren was het naar mijn opvatting veel te warm om al teveel te werken. Daarom installeerde ik mij met een fris drankje en wat ontspannende lectuur op mijn balkon. Ik genoot van de groene plantsoenen beneden en het getjilp van de enkele vogel die nog niet door de hitte was bevangen. Op zulke momenten is het leven lekker rustig en goed. Weliswaar was er op de achtergrond wat verkeersgedruis, maar dat moet men in de grote stad nu eenmaal voor lief nemen.

De bladblazers (audio) Lees verder...

nederland is belgië

Woensdag 22 Juni 2005 in categorie Observaties & Kritische beschouwingen

Google experimenteert met Google Maps, las ik bij collega David Rietveld. Ik ging dus snel even kijken, want dat soort dingen vind ik leuk. Al snel werd me duidelijk dat Nederland zichzelf toch nog een beetje beter op de kaart moet zetten in de wereld. In elk geval voor de jongens en meisjes van Google. Nederland en België zijn weer eens omgewisseld (even inzoomen). De gemiddelde Amerikaan is zo'n foutje niet kwalijk te nemen, maar wanneer je je bezighoudt met het maken van kaarten wordt het gênant. Of zitten Hilbrand Nawijn en Filip Dewinter hierachter met hun denktank? nederland is belgië

gezichtsherkenning getest

Woensdag 22 Juni 2005 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

De hoofdcommissarissen in ons landje willen het vastleggen van gegevens over burgers flink uitbreiden, zo blijkt uit het rapport 'Politie in Ontwikkeling'. Liefst alle databestanden aan elkaar knopen, lekker veel cameratoezicht en natuurlijk het nieuwste snufje: gezichtsherkenning.

Eén van de organisaties die fel gekant zijn tegen deze nieuwe ontwikkelingen, is de Stichting Shithead. Deze club ontstond nog geen jaar geleden uit een fusie tussen de Algemene Nederlandse Vereniging van Lelijke Mensen (ANVLM) en de Bond Van Mensen Die Altijd Zo Beroerd Op Foto's Staan (BVMDAZBOFS). gezichtsherkenning getest Lees verder...

chillen met verbal jam

Dinsdag 21 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid


Het kan natuurlijk zijn dat de warmte u even teveel wordt. U mag hier afkoelen bij een foto uit de wintercollectie van Verbal Jam. chillen met verbal jam

De Denktank

Maandag 20 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

<%FlashMP3(Verbal_Jam_-_de_denktank.mp3|0|0|50|FFFFFF|dewplayer-vol|linkcnt=KEYWORD)%>

Inhoud: Hilbrand Nawijn (LPF) richtte een denktank op. Een satirische reportage van een bezoek aan deze denktank.

<%media(Verbal_Jam_-_de_denktank.mp3|De Denktank)%>


De Denktank

de denktank (audio)

Maandag 20 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

Vandaag maar eens een actuele audio-aflevering, en wel een indringende reportage over de denktank die kamerlid Nawijn wil oprichten met Filip Dewinter van Vlaams Belang. Klik en luister:
<%media(Verbal_Jam_-_de_denktank.mp3|De Denktank)%>

 Abonneer op Verbal Jam Podcasting. Uitleg staat in dit artikel.
de denktank (audio)

De denktank

Maandag 20 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

Hilbrand NawijnHilbrand Nawijn (LPF) richtte een denktank op. Verbal Jam brengt een bezoek aan deze denktank.

De denktank

Misverstand

Zondag 19 Juni 2005 in categorie Kort en Tussendoor

Zoals bekend praat Balkenende in standaard zinnen, in holle frasen (want het gaat tenslotte om de inhoud). Zijn nieuwste toevoeging aan het repertoire is:
"geen misverstanden daarover." Uiteraard ook verkrijgbaar in de variant "daarover geen misverstand". Hij denkt dat dit krachtdadig klinkt. Dat is een misverstand, daarover geen misverstand.

Misverstand

nee tegen europa terecht

Vrijdag 17 Juni 2005 in categorie Schandelijke taferelen

Vijfentwintig Europese regeringsleiders zijn in Brussel bijeen onder het motto 'Wat nu met de EU?'. Frankrijk en Nederland hebben tegen de grondwet gestemd en dat was helemaal niet de bedoeling. En dus wringt men zich in allerlei bochten om de grondwet er op termijn toch door te krijgen. De berichten uit Brussel laten precies zien waarom het nodig was tegen de grondwet te stemmen.

Citaat uit de groene samenvatting van de Europese Grondwet die wij destijds mochten ontvangen -bladzij 18- :Citaat uit de berichtgeving over de Eurotop in Brussel van nu.nl:


Citaat uit de Volkskrant over dezelfde Eurotop:


Zo serieus wordt de burger dus genomen in Europa... nee tegen europa terecht

misdaad en doodstraf

Donderdag 16 Juni 2005 in categorie Criminaliteit en recht

De minister van Justitie bevindt zich in zwaar weer vanwege het ernstig uit de hand gelopen proefverlof van tbs'er Wilhelm Schippers. Hij vindt nochtans dat daarbij geen fouten zijn gemaakt.
Strategisch gezien was dit geen handige opmerking van hem. Immers, de huidige invulling van het tbs-stelsel staat daarmee weer ter discussie. Terecht, maar zélf had hij dat natuurlijk liever niet gehad.

In Nederland hebben we toch de neiging wat halfslachtig met misdaad en straf om te gaan. In het overigens prijzenswaardig streven er in deze maatschappij een humanitair strafrecht op na te houden, lijkt men al te doortastende keuzes dikwijls te vermijden. Enerzijds is dat wel begrijpelijk, want het is knap lastig om voortdurend tegendruk te moeten geven op de ongenuanceerde roep vanuit de samenleving om harde en hoge straffen. Anderzijds moet je ook duidelijk durven zijn en dat gebeurt wellicht te weinig. Kool en geit worden op die manier gespaard en dat kan niet de bedoeling zijn. misdaad en doodstraf Lees verder...

'god bestaat niet'

Woensdag 15 Juni 2005 in categorie Politiek & Maatschappij

Typisch Nederland. Harde satire: het programma 'God bestaat niet' op de RVU. Je moet er van houden. En als je er niet van houdt: er zijn nog tachtig andere kanalen. De SGP wil dat het van de buis gehaald wordt. Mag geen verbazing wekken voor die partij.

Toch vraag je je af hoe een moslim zoiets vindt. Eerst wordt hem uitgelegd dat keiharde kritiek op islam, grappen over zijn cultuur 'nu eenmaal hoort bij het westen', onderdeel is van de Nederlandse samenleving. Vrijheid van meningsuiting nietwaar? In Nederland mag worden gespot met godsdienst. Vrijheid is soms pijnlijk.

Maar dan, aanzwellende violen, opkomst van dé minister president: Jan Peter Balkenende. Balkenende is geen liefhebber van satire, dat is bekend. Het decor: een kolkend Gelredome. Het is EO-jongerendag. Hoe denkt hij over het televisieprogramma? De premier vindt het "walgelijk". Van hem mag het programma wel van de buis. JP spreekt hier "als premier en als christen".

Wanneer spreekt minister Verdonk haar premier eens aan op slachtofferdenken?

Mr. Lodewijk Asscher is fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid in de Amsterdamse gemeenteraad en universitair docent informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam.
'god bestaat niet'

De betrokkenheidstoets

Dinsdag 14 Juni 2005 in categorie Opinie, Politiek & Maatschappij

Momenteel wordt in de Tweede Kamer een heftig debat gevoerd over de nieuwe WAO, de zogeheten WIA van minister De Geus. Dat 'WIA' staat voor Wet werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen, hoewel in de toekomst werknemers die arbeidsongeschikt worden waarschijnlijk liever zullen spreken van de Wet Invoering Armoede.

Het is een ingewikkelde discussie, waarbij het voor De Geus belangrijker lijkt zijn geesteskind door de kamer te slepen dan dat er een betere en rechtvaardige wet komt. Ondanks het feit dat een nieuwe wet eigenlijk helemaal niet nodig is omdat de instroom van WAO-ers al drastisch is afgenomen, moet en zal De Geus geschiedenis schrijven met zijn WIA. En dus wordt er gesteggeld over wel of niet privatiseren, de torenhoge kosten van privatisering en allerlei varianten die door de oppositie worden aangedragen. Dit alles voltrekt zich ver boven de hoofden van de betrokkenen, de huidige en toekomstige arbeidsongeschikten.

De betrokkenheidstoets Lees verder...

lichaamstaal

Maandag 13 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid


Sinds 1 juni moet een politicus dichter bij de burger staan.
'Je kunt er ook bij gaan zitten', moet Wouter Bos hebben gedacht. Als de kloof maar wordt overbrugd, nietwaar?
Thomas Schlijper maakte een prachtige foto van zo'n overbruggingsmoment. Vooral sterk omdat er een heleboel lichaamstaal in is vastgelegd.

Wouter leunt met zijn hoofd dichter naar de vrouw, interesse voorwendend, maar zijn over de knie geslagen linkerbeen keert zich juist van de vrouw af. Onbewust geeft hij hiermee aan zich niet tot deze burger aangetrokken te voelen.
De vrouw duidelijk ook niet tot hem. Bijna verschrikt deinst zij achteruit: wat moet jij van me? Ga weg, jij sociaal-democratische engerd!
Het kind symboliseert de betrokkenheid bij de politiek in het algemeen en de standpunten van Wouter Bos in het bijzonder. lichaamstaal

geen geintjes meer!

Maandag 13 Juni 2005 in categorie Paranoia

We moeten gaan oppassen mensen, een beetje dollen is er niet meer bij op internet. In deze tijden van terrorisme neemt het Openbaar Ministerie geen enkel risico. Zo werden vier Feyenoord-aanhangers direct in de boeien geslagen omdat ze op het forum van de fansite Lunatic News zogenaamd het plan hadden geopperd om vuurpijlen af te schieten op de Redbull Air Race. Deze 'voorbereiding op doodslag' werd uiteraard 'nationwide' nieuws in het smalle Holland.

In het topic 'zaterdag niets te doen?' op Lunatic News gaat de conversatie (op 8 juni) kortweg als volgt: geen geintjes meer! Lees verder...

Een stofwolk in de verte

Zondag 12 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

<%FlashMP3(Verbal_Jam_-_een_stofwolk_in_de_verte.mp3|0|0|50|FFFFFF|dewplayer-vol|linkcnt=KEYWORD)%>

Inhoud: aflevering uit de serie Klein Proza. Satirisch verslag van roeiwedstrijden op de Amsterdamse Bosbaan.

<%media(Verbal_Jam_-_een_stofwolk_in_de_verte.mp3|Een stofwolk in de verte)%>


Een stofwolk in de verte

stofwolk in de verte (audio)

Zondag 12 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

De lentezon lokt ons naar buiten en wij wandelen in het Amsterdamse Bos langs de roeibaan. Er heerst een gezellige drukte, want er zijn net roeiwedstrijden aan de gang. Ik weet niets van roeien, behalve dat de beoefenaars, inclusief de dames, dikwijls grote handen hebben...

Luister hoe het afloopt in de audio-aflevering:
<%media(Verbal_Jam_-_een_stofwolk_in_de_verte.mp3|Een stofwolk in de verte)%>

 Abonneer op Verbal Jam Podcasting. Uitleg staat in dit artikel.

stofwolk in de verte (audio)

Een stofwolk in de verte

Zondag 12 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid, Klein Proza

Een stofwolk in de verte

world naked bike ride

Zondag 12 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid


Oorspronkelijke titel: World Naked Bike Ride
Geplaatst door: Steve J.

In 54 steden over de gehele wereld is gisteren blijkbaar de world naked bike ride gehouden. Dat schijnt een protest te zijn tegen olie-afhankelijkheid en autocultuur.

In Nederland zou worden genaaktfietst in Amsterdam, maar of dat is doorgegaan heb ik helaas even gemist... world naked bike ride

vijf weken werken wegens fraude

Zaterdag 11 Juni 2005 in categorie Criminaliteit en recht

Henk Koop van bouwbedrijf Koop Tjuchem kreeg 180 uur taakstraf voor zijn bouwfraude activiteiten. Marijke de Vos, voormalig voorzitter van de parlementaire enquête commissie, vindt het nogal mager en 'een verkeerd signaal'.

Even rekenen: 180 uur, dat zijn vijf 36-urige werkweken. Maar dat zegt nog niks, want het ligt er natuurlijk aan wat we Henk laten doen tijdens zijn taakstraf. Mag hij sluiswachter zijn in de Sahara of moet hij één voor één de ballen in de ballenbak bij Ikea glimmend poetsen? Wordt hij stadswacht in Persingen (het kleinste dorp van Nederland) of laten we hem met een penseeltje de Bloemenveiling in Aalsmeer (het grootste gebouw van Nederland) geheel opnieuw in de verf zetten?
Kortom, op deze manier kunnen we als kritisch toeschouwer niet beoordelen hoe verkeerd het signaal is. vijf weken werken wegens fraude Lees verder...

balkenende bereidt zich voor...

Vrijdag 10 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid


Oorspronkelijke titel: Treat by Balkenende **
Geplaatst door: ronky.

Verbal Jam fotograaf Ronald Frederick betrapte premier Balkenende bij de voorbereidingen van zijn volgende verkiezingscampagne. De CDA-leider pakt het dit keer groots aan, hier gaat hij mee het land in! Want een fiasco als bij de grondwet zal hem geen tweede keer overkomen! De inhoud van de vrachtwagen -want het gaat tenslotte om de inhoud- laten we aan uw fantasie over... balkenende bereidt zich voor...

Schreeuwen naar vroeger

Donderdag 09 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

<%FlashMP3(Verbal_Jam_-_schreeuwen_naar_vroeger.mp3|0|0|50|FFFFFF|dewplayer-vol|linkcnt=KEYWORD)%>

Inhoud: aflevering uit de serie Klein Proza.

<%media(Verbal_Jam_-_schreeuwen_naar_vroeger.mp3|Schreeuwen naar vroeger)%>


Schreeuwen naar vroeger

schreeuwen naar vroeger (audio)

Donderdag 09 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

Ik sloeg de vorige keer weer helemaal de plank mis met mijn 'luisterervaring'. Dat heet tegenwoordig natuurlijk een 'listening experience'. Hoe kon ik zo ouderwets kneuterig zijn? Maar in elk geval is dit nu rechtgezet.
Ondertussen heb ik de smaak van het audioknutselen nu lekker te pakken. De buren zijn al komen informeren waarom ik de hele tijd hardop in mijzelf liep te praten. Ik legde uit dat ik mijzelf aan het voorlezen was, maar ook met die verklaring kon ik hun ongerustheid niet wegnemen. Hun wenkbrauwen gingen alleen maar verder omhoog. Toen ik daarna enthousiast begon over Podcasting haakten zij af. Ik sta in de buurt nu vast bekend als zonderling. Het zij zo. Hopelijk toont ú meer begrip...
De listening experience van vandaag heet:
<%media(Verbal_Jam_-_schreeuwen_naar_vroeger.mp3|Schreeuwen naar vroeger)%>

 Abonneer op Verbal Jam Podcasting. Uitleg staat in dit artikel.
schreeuwen naar vroeger (audio)

Schreeuwen naar vroeger

Donderdag 09 Juni 2005 in categorie Klein Proza, Beeld en Geluid

Schreeuwen naar vroeger

referendum als wondermiddel

Woensdag 08 Juni 2005 in categorie Politiek & Maatschappij

Sinds het eclatant succes van Hét Referendum zijn onze politici ineens erg enthousiast over het referendum. Eindelijk een wondermiddel om de kloof tussen burger en volksvertegenwoordiger te overbruggen! Zelfs de VVD, die in 1999 nog tijdens de 'nacht van Wiegel' het referendum koelbloedig liquideerde, is nu vóór.

Het instellen van een referendum is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarvoor is een wijziging van de grondwet nodig en dat laten wij in dit land niet zómaar gebeuren. Eerst moeten beide kamers met tweederde meerderheid de wijziging goedkeuren. Vervolgens blijft de zaak liggen tot na de verkiezingen, doet het nieuwe parlement de zaak nog eens dunnetjes over (de 'tweede lezing') en pas dán kan men fijn aan het volksraadplegen slaan. referendum als wondermiddel Lees verder...

Het fijne van de tandarts

Dinsdag 07 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

<%FlashMP3(Verbal_Jam_het_fijne_van_de_tandarts.mp3|0|0|50|FFFFFF|dewplayer-vol|linkcnt=KEYWORD)%>

Inhoud: aflevering uit de serie Klein Proza.

<%media(Verbal_Jam_het_fijne_van_de_tandarts.mp3|Het fijne van de tandarts)%>


Het fijne van de tandarts

Het fijne van de tandarts (audio)

Dinsdag 07 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

Het is weer het seizoen van de herhalingen, want de omroep moet de komende zes maanden uitblazen van het afgelopen halfjaar. Zo zit ik tijdens het typen te kijken naar een aflevering van Andere Tijden die mij veel te bekend voorkomt naar mijn zin.

Ik ga ook maar eens herhalen. Niet op de gemakzuchtige manier van de omroep, nee, ik ga oudere stukjes klein proza opnieuw uitbrengen als luisterbeleving.
Zo noem ik dat: een 'luisterbeleving'. Of zou 'luisterervaring' beter zijn? In elk geval toch weer nét even anders dan een herhaling!

Wie het lezen niet kan laten: de tekst staat hier.
Het fijne van de tandarts (audio)

Het fijne van de tandarts

Dinsdag 07 Juni 2005 in categorie Klein Proza, Beeld en Geluid

Het fijne van de tandarts

het matje

Maandag 06 Juni 2005 in categorie Politiek & Maatschappij

De actualiteit wordt weer eens beheerst door een storm in een glas water. We ontkomen er niet aan er aandacht aan te besteden, hoewel het eigenlijk oud nieuws is. De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Karel de Gucht noemde premier Balkenende een soort Harry Potter en de stijfburgerlijkheid bij uitstek. Iets dat wij in Nederland allang weten, dus ik begrijp de ophef niet. De Belgische minister heeft zich slechts aan de feiten gehouden! het matje Lees verder...

een moderne hobby

Zondag 05 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

Zondag is hobbydag. De nieuwste hobby is fotograferen. Niet het oude fotograferen, maar het digitaal fotograferen. Geen gedoe met filmpjes en donkere kamers, nee, klikken en kijken.
Digitale fotografie bestaat al langer, maar breekt de laatste jaren massaal door. Kodak is sinds 1986 eigenaar van de digitale sensor technologie en hielp daarmee achteraf bezien misschien wel z'n eigen 'chemische' filmproduktie om zeep. Apple maakte in 1994 de eerste digitale fotocamera, de Apple Quicktake. Nog geen tien jaar later (2003) werden er voor het eerst meer digitale dan conventionele fotocamera's verkocht. Trendwatchers verwachten dat er in 2008 zo'n 82 miljoen digitale fototoestellen op de wereld rondslingeren. een moderne hobby Lees verder...

Groente en fruit

Vrijdag 03 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

<%FlashMP3(Verbal_Jam_-_groente_en_fruit.mp3|0|0|50|FFFFFF|dewplayer-vol|linkcnt=KEYWORD)%>

Inhoud: aflevering uit de serie Klein Proza.

<%media(Verbal_Jam_-_groente_en_fruit.mp3|Groente en fruit)%>


Groente en fruit

knutsel knutsel

Vrijdag 03 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

<%media(Verbal_Jam_-_groente_en_fruit.mp3|Groente en fruit)%>

Ja, ik dacht, het is hier tóch stil, dus dan kan ik wel weer even een fijn audiogeval in elkaar draaien. Verbal Jam leest voor uit eigen werk, zogezegd. Perfect om af te spelen voor het slapen gaan, want je ligt al te snurken voor de laatste zin is uitgesproken. Er is een kans dat u het al kent, maar geen nood, des te sneller bent u onder zeil. Klikken op één van de knoppen links volstaat.
Eééven bijkomen van de referendumstress...
knutsel knutsel

Groente en Fruit

Vrijdag 03 Juni 2005 in categorie Klein Proza, Beeld en Geluid

Groente en Fruit

djay

Vrijdag 03 Juni 2005 in categorie Beeld en Geluid

djay

Tijd voor stelselherziening

Donderdag 02 Juni 2005 in categorie Politiek & Maatschappij

Het woord 'kloof' scoorde bijzonder hoog in de officiële reacties op de uitslag van het referendum. Ook de term 'politieke elite' is nu in brede kring overgenomen van Geert Wilders, zelfs door de politieke elite. Er is dus een kloof tussen de burgers en de politieke elite. En die moet natuurlijk worden 'overbrugd'. Het 'vertrouwen moet worden hersteld'.

Zuchtend en met een moedeloos gevoel heb ik het gekwebbel van deze 'politieke elite' aangehoord. Want hier gaan ze niet uitkomen. Men wil de burger tevreden stellen, maar ze zijn wanhopig op zoek naar de manier waarop. Meer referenda? Ja, want die brengen zo heerlijk de discussie op gang, betrekken de mensen bij de politiek, zo oppert men.
Nóg maar eens zuchten, want reeds op de avond van de uitslag zie ik ze de plank misslaan...

Tijd voor stelselherziening Lees verder...

balkenende bedenkt zich...

Woensdag 01 Juni 2005 in categorie Cartoons

balkenende bedenkt zich...

tegen!

Woensdag 01 Juni 2005 in categorie Politiek & Maatschappij

Uw stem is uitgebracht. Uiteraard op grond van de uitslag in de volksraadpleging van vorige week. Gelukkig was ik het er zelf ook mee eens, dus dat scheelde weer gewetenswroeging.


Om zeker te zijn dat mijn mening vanavond goed tot de heren en dames politici doordringt, heb ik ik zelfs twee keer tegen gestemd. Dat zal ze leren!


Terzijde: u ziet dat in Amsterdam nog met het fijne rode potlood wordt gestemd. Best kans dat dit de laatste keer is. Het was onheilspellend duister in het stemhok, maar niettemin kunnen deze gammele foto's dus zó het gemeentearchief in. tegen!