niet te genieten!

Maandag 06 November 2006 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik ben vandaag niet te genieten. Men kan beter uit mijn buurt blijven. Een telefonische dame die mij probeert iets te verkopen kap ik meteen af. Ik waarschuw haar dat ik heden weinig geduld heb wegens gestopt met roken. Dus tart mij niet! Maak het mij in alles naar de zin!

Afgelopen donderdag kon ik meedoen aan een Stivoro-actie om 24 uur niet te roken. Dat liep mis. Ze zouden mij klokslag donderdagnacht om 0.00 uur waarschuwen via SMS. Om half vijf des ochtends werd ik uit de slaap gerukt door een piepende telefoon. Het was Stivoro met het sms-je. Te laat. Een beter excuus om er dan maar helemaal niet aan te beginnen heeft een roker niet nodig. Aan Stivoro heb ik dus niks. Stivoro klinkt me sowieso al een beetje teveel als de naam van een abortuskliniek. Ik zal het weer zelf moeten doen. De associatie met abortuskliniek brengt mij op breinaalden, naalden en zo weer op acupunctuur. Daarmee schijn je óók van het roken af te kunnen komen. Waar liggen de naalden? Nergens te vinden. Op goed geluk ram ik zelf wat cocktailprikkers in mijn oor. Zonder vlaggetje eraan, maar het helpt. De pijn en het bloed leiden een tijdje af van de nicotinebehoefte.

Maar al spoedig is daar weer het dwangmatig en vertwijfeld zoeken naar restjes tabak. Ik schud broekzakken uit en houd er een vloeitje onder. Ik draai nieuwe peuken van oude peuken in de autoasbak. Dat levert nog eens straf spul op, zeg!
Ik droog alle kamerplanten op de verwarming en rook ze op. Ik schuim de keukenkasten af en rol shaggies van havermout en kamillethee.

Maar uiteindelijk is daar onvermijdelijk het moment: alles is op en ik moet noodgedwongen stoppen. Ik treed nu binnen in de wereld van de ex-rokers, u weet wel, die fanatieke vervelende mensen die altijd zo overdreven veel last van rook hebben. Die matennaaiers die rokende collega's letterlijk in de kou laten staan. Met van die rotkoppen als Trudy Prins, die ex-rokende ex-Stivoro dame. Die mensen die jarenlang je sigaretten hebben gebietst, maar je nu uit je bek vinden stinken. Die hypocriete zeikerds!
Nu roept u natuurlijk: ja ho even, ik ben ook een ex-roker en ik ben helemáál niet zo! Zal best, maar ik had u gewaarschuwd: ik ben niet te genieten!

Tags: