Een gelukkig 2014!

Woensdag 01 Januari 2014 in categorie Persoonlijke notities

Ik wens u als lezer van Verbal Jam een heel gelukkig en gezond 2014 toe. En dat u opnieuw veel plezier aan dit vertrouwde weblog beleeft, dat het voor u een ruspunt in deze turbulente tijden mag zijn.

Ja, het is toch altijd wat, zo'n nieuw jaar. De één vindt het een beetje eng, want wees eerlijk, je moet het tenslotte  maar weer heelhuids zien door te komen. De ander plonst haast roekeloos in het diepe, benieuwd naar welke mooie cadeautjes die 365 dagen toekomst in petto hebben. Het is het verschil tussen de pessimist en de optimist.

Ik ben iemand die veiligheidshalve daar maar ergens tussenin gaat zitten. Sterker nog, ik zie steevast een kat in een boom en dan bekijk ik over een jaar wel of ik die er ongeschonden uit heb gekregen. Ik hoop in elk geval dat ik de kans heb veel leuke en mooie dingen te schrijven. Daar komt u hier tenslotte voor. Voor de rest moet u maar op Wikipedia kijken wat u onder meer te wachten staat. Want veel zaken zijn van hogerhand al gewoon voor ons bepaald, of we er nu trek in hebben of niet.

Nummer 13 is mijn geluksgetal

O ja, niet dat ik bijgelovig ben, maar voor alle zekerheid heb ik ook mijn uitgebreide collectie talismannen en -vrouwen afgestoft, mijn amuletten en mijn geluksdubbeltje opgepoetst. Om hem 'iets terug te laten doen voor de samenleving' heb ik een oude, werkloze knuffelbeer tot mascotte gepromoveerd. Zijn afstand tot de arbeidsmarkt zou anders in 2014 te groot zijn geworden.

Alle zwarte katten in de wijde omtrek heb ik een gebiedsverbod opgelegd, ik heb een hoefijzer boven de deur gespijkerd, ladders in de straat verboden, klavertjevier gezaaid (noodzakelijkerwijs genetisch gemodificeerd, dat wel) en een konijnenpootje bij de poelier gevraagd.

Zeg nu zelf, meer kan een mens niet doen. Het getal 13 is trouwens mijn geluksgetal, dus daar krijg ik in elk geval geen last mee.

Tags: