Complot tegen de koning

Ook verschenen op Amsterdam Centraal

Maandag 23 December 2013 in categorie Royalty, Amsterdam Centraal

Mijn gemeente Amstelveen krijgt een tijdelijke nieuwe burgemeester. De vorige, Jan van Zanen (VVD), is namelijk naar Utrecht gepromoveerd. De man die in Amstelveen op de winkel mag passen heet Fred de Graaf (VVD). Nooit van gehoord, dacht ik in eerste instantie, maar dat bleek toch anders te liggen.

Fred de Graaf (VVD) is die ex-voorzitter van de Eerste Kamer. Hij werd uit dat ambt weggepest omdat hij bij de kroningsceremonie Geert Wilders niet in de commissie van in- en uitgeleide wilde hebben. Dat ontkende hij later bij hoog en bij laag, maar er is natuurlijk geen zinnig mens die Wilders wél ergens bij wil hebben.

Hij is een brokkenpiloot tegen wil en dank.

En zo kwam het dat Fred (VVD) een tijdelijke bestuurlijke parkeerplaats nodig had. Zo gaat dat in Nederland, waar wij iedereen democratisch kiezen, behalve degenen die écht aan de touwtjes trekken. Fred de Graaf (63 en VVD) moet zo te zien nog een gaatje tot aan zijn pensioen zien te vullen.

Gelukkig is Fred (VVD) in Amstelveen maar tijdelijk en waarnemend, want overal waar hij verschijnt lopen dingen uit de klauwen. Hij is zogezegd enigszins een brokkenpiloot tegen wil en dank. Zo was hij ook burgemeester in Apeldoorn toen daar op koninginnedag 2009 de aanslag met de Suzuki werd gepleegd.

Het kan bijna geen toeval zijn dat Fred de Graaf (VVD) uitgerekend nú in Amstelveen wordt afgemeerd. Want wie komt er op Koningsdag 2014 naar Amstelveen? Precies: de koning. Als de plannen tenminste niet ijlings zijn gewijzigd na het nieuws dat Fred (VVD) hier dan zit. Volgens mij is het een complot. Dus voor de sensatiebeluste kijkers onder ons: allemaal voor de tv op Koningsdag!

Tags: