De politie zoekt

Geschreven voor Amsterdam Centraal.

Zaterdag 15 December 2012 in categorie Criminaliteit en recht, Amsterdam Centraal

Het ligt vast aan mij. Ik moet iets over het hoofd zien. Zo simpel kan het namelijk niet zijn. Daarom leg ik het even voor aan de 'crowd', zoals dat tegenwoordig heet.
In de krant stond een bericht over de moord op de crimineel Stanley Hillis. Laat ik hem geen 'topcrimineel' noemen, zoals de gewoonte is. In dat wereldje zijn ze toch al veel te ambitieus.
Bij de moord is een aantal auto's betrokken waarnaar de politie op zoek is. Eén van die gezochte auto's is een zwarte Volkswagen Golf, waarvan het kenteken eindigt op HGL-3.

Bron: Het Parool

Bij u borrelt nu direct dezelfde vraag op als bij mij: hoeveel auto's kunnen er rondrijden waarvan het kenteken eindigt op HGL-3? Corrigeer me als ik het fout heb, maar volgens mij hooguit 100, namelijk de nummers 00-HGL-3 tot en met 99-HGL-3.

Een uurtje achter de computer moet voldoende zijn.

Op ons kentekenbewijs kunnen wij zien dat van auto's niet alleen merk en type bij de Rijksdienst van het Wegverkeer bekend is, maar ook de kleur. Dus hoeveel Volkswagens zouden er rondrijden met een kenteken dat eindigt op HGL-3? Hoeveel Volkswagens van het type Golf? Hoeveel zwarte Volkswagens Golf? Vijf? Tien? Twintig misschien? Hooguit, gok ik.

Het lijkt mij voor het imago van de politie op zijn minst noodzakelijk dat men even uitlegt waarom men hier de hulp van het publiek bij nodig heeft. Een uurtje achter de computer zou voldoende moeten zijn. Dit is bovendien niet de eerste keer dat een dergelijk geval zich voordoet.
En anders vrees ik dat het toch gewoon een kwestie wordt van 'Hup jongens, even de beentjes van het bureau!'.

Update 20-12-2012 - En dit is natuurlijk de genadeslag ter afronding van bovenstaand betoog: de gezochte auto blijkt van de politie zelf.
Kortom, een hoog inspecteur Clouseau-gehalte in deze affaire.

(Met dank aan aan de altijd alerte en trouwe lezer Laurent!)

Tags: