Parlementaire enquête (1)

Donderdag 22 Augustus 2002 in categorie Schandelijke taferelen, Politiek & Maatschappij

De Parlementaire Enquêtecommissie Bouwfraude stond vandaag ondermeer stil bij het werk aan de weg. Deze eerste dag van de verhoren maakte één ding al direct glashelder: het kabinet Balkenende hoeft zich geen zorgen meer te maken over het begrotingstekort. Bezuinigen hoeft niet meer.

De regering kan een flinke bak geld gaan terughalen bij de grote bouwbedrijven die de samenleving tientallen jaren lang voor miljarden hebben getild. Als Jan-Peter de zaak voortvarend en integer aanpakt kan hij wellicht nog op een begrotingsoverschot uitkomen.

Dank zij de ondervraagden Bos, Zwart en Terlingen weten we nu dat het veel rechtvaardiger zou zijn om eerst maar eens te gaan 'ombuigen' bij Volker Stevin, HBG, KWG, Wilma, Gebroeders Terlingen en hoe al die andere geldbaggeraars ook mogen heten.
En alles wordt opgebiecht met een olijkheid alsof het om een kwajongensstreek gaat. Je zou ze onder hun eigen asfalt walsen, inmetselen in hun eigen muren, laten afzinken in hun eigen zandputten, vastnagelen aan hun zelfgetimmerde kruis.

Let op, de corrupte werkelijkheid wordt als vanouds: de gewone burger mag de komende tijd tóch zijn spaarloonregeling, prijscompensatie en loonsverhoging gaan inleveren.

Kwam bij u ook steeds dat woord Sicilië in gedachten?

Tags: