Android

Maandag 02 November 2009 in categorie Persoonlijke notities, Technologie

Dit is 'm: de HTC HeroIk liet het even sloffen hier. Daar was een goed excuus voor.
Niet het excuus dat ik elders stukjes moest schrijven. Wat dat betreft kan een mens best op twee plaatsen tegelijk zijn.
Nee, het werkelijke excuus is dat ik een nieuwe telefoon heb. Daar ben ik uren mee zoet. Om niet te zeggen dagen. Nachten.
Niet met bellen, natuurlijk niet. Waarom zou ik ermee bellen? Het ding kan zoveel meer!
Drie keer raden: nee, het is geen iPhone. Een iPhone mag je alleen hebben als je bij de juiste provider zit. Gek genoeg heeft Neelie Kroes daar nog nooit aanmerkingen op gehad, ondanks het gebrek aan 'vrije markt' en 'concurrentie'. Maar dit terzijde.

Zoals de trouwe lezer zich ongetwijfeld zal herinneren is mijn vorige telefoon jammerlijk verdronken in een Zweeds meer.
Ik had dus dringend behoefte aan een nieuwe.

Hij kan zelfs liedjes herkennen!

Wat blijkt? Binnen enkele jaren hebben de telefoons zich dusdanig ontwikkeld dat ze héél veel meer kunnen. Naar voorbeeld van de iPhone, dat geef ik onmiddellijk toe.
Ik mag dan een behoorlijk oudere jongere zijn (wanneer houdt dat op eigenlijk?), ik loop nog allerminst achter (al doe ik uit gemakzucht wel eens alsof).

Een Google Android telefoon als de HTC Hero is voor mij een feest. Hij heeft een GPS, een camera en allerlei leuke programmaatjes. Ik kan ermee twitteren en facebooken. Hij kan zelfs liedjes herkennen, behalve als ik ze zelf zing.
Hij heeft zoveel mogelijkheden dat ik voorlopig nog wel even bezig ben.
Vandaar dus.

Tags: