Afgezaagd hoofd

Dinsdag 10 Maart 2009 in categorie Criminaliteit en recht

Door sommige krantenberichten ga ik toch weer opgewekt de dag in. Dan overheerst bijvoorbeeld een gevoel van vreugde dat ik zo normaal ben. Een mens moet immers zijn zegeningen tellen en dat schiet er door de hectiek van alledag nog wel eens bij in. Er zijn namelijk mensen die het een stuk minder goed hebben getroffen qua normaalheid.

Zo las ik vanmorgen dat een man in zijn auto een vrouw had gewurgd en daarna haar hoofd had afgezaagd. Tijdens dat laatste klusje scheen ze overigens nog niet volledig dood te zijn geweest. De werkzaamheden werden verricht bij een benzinestation langs de A1 bij Muiden.
De rechter veroordeelde de man tot tien jaar cel. Opmerkelijk detail hierbij was, dat de rechter bij de bepaling van de strafmaat had gekeken naar 'vergelijkbare zaken'. Het schijnt dus vaker voor te komen dat iemand in een auto bij een benzinestation een ander het hoofd afzaagt.
Je moet maar net een zaag bij je hebben...
Het is toch uitermate fascinerend om je voor te stellen wat er op zo'n moment omgaat in het hoofd van die man. Waarschijnlijk niet veel zinnigs en is het één en al kortsluiting. Maar toch: hoe verzin je het? Ten eerste moet je maar net een zaag bij je hebben. Had hij die in het dashboardkastje? Onder z'n stoel? In de achterbak? Misschien had Mehmet (zo heet de dader) een klusbedrijf, maar de meeste mensen hebben toch zelden een zaag in de auto. Hoewel, er zijn genoeg automobilisten die van alles met zich mee schijnen te slepen, onder het motto: beter méé verlegen dan óm verlegen.

En dan die onthoofding. Het geeft toch weer een hoop troep in de auto. Wat dacht Mehmet daar mee op te schieten? Misschien zat hij na afloop beteuterd naar twee losse onderdelen te kijken. Als een kind dat in het vuur van het spel per ongeluk het hoofd van een pop heeft afgerukt. Zo'n kleuter gaat vervolgens altijd nog eventjes heel zinloos een paar keer het losse hoofd op de romp zitten passen. Ja, zó heeft het gezeten! Zou Mehmet dat ook hebben gedaan?

Daarna moet je zo'n vrouw toch ook weer netjes naar huis brengen. Je kunt niet eeuwig op die parkeerplaats blijven. Zat die vrouwenromp nog gewoon naast Mehmet? Had hij het hoofd in de schoot gelegd? Had ze haar autogordel wel vast?
Kortom, toch allemaal van die praktische dingen waar je rekening mee moet houden als je een gezellig avondje uit tot een succes wilt maken. Het moet allemaal niet te afgezaagd worden. Anders haakt zo'n vrouw af natuurlijk...

Tags: