Explosie dreigt bij Ikea

Donderdag 12 Maart 2009 in categorie Media

O jee, alwéér een 'dreiging met explosieven' bij Ikea in Amsterdam. De hele buurt is afgezet.
Stel je toch eens voor dat Ikea ontplofte, dat zou een ramp zijn! Tot mijlenver in de omtrek liggen dan de onderdelen van de Billy's, de Besta's, de Lacks en de Ivars allemaal door elkaar. En die zooi is nu al zo lastig in elkaar te zetten. Heel Zuid-Oost ligt dan bovendien bezaaid met Zweedse Gehaktballetjes (15 stuks voor ¤ 4,95).

De Explosieven Opruimings Dienst is nu ongetwijfeld bezig heel Ikea te doorzoeken. Ik geef het je te doen, met die zware beschermende pakken kruipend door de ballenbak.
Ze moeten ook de hele looproute milimeter voor milimeter uitkammen. Volg de pijlen!
U en ik weten dat dit een gigantische afstand is! Elke keer dat ik naar Ikea ga neem ik proviand mee voor onderweg op de looproute. Want het restaurant is pas aan het eind.
Wanneer ik tenslotte meer dood dan levend bij de kassa sta, heb ik het gevoel dat ik drie keer de wereld ben rond geweest.
Ik vraag ook altijd aan de caissière: Wat voor dag is het nu vandaag?
Want voor je 't weet ben je weer een etmaal verder.
Bij nader inzien Afghaanse klederdracht.
Nee, Ikea is echt een Zweedse jungle. Best mogelijk dat zich daarin al jarenlang hele pelotons met Talibanstrijders verborgen houden. Tussen al die rare namen als Lidingö, Forsby, Kramfors en Tidaholm valt 'Taliban' natuurlijk totaal niet op. Zelf gok ik op stelling 21 vak 6 als broeinest van terrorisme. Ik dacht altijd dat het granfoulards en driezitsbankovertrekken waren die daar lagen, maar bij nader inzien is dat dus waarschijnlijk gewoon Afghaanse klederdracht.

Nagekomen bericht: wegens het relatief grote aantal incidenten dat inmiddels bij Ikea Zuid-Oost heeft plaatsgevonden, overweegt het management om rollen politie-afzetlint onder de naam 'Lintröl' in het assortiment op te nemen.

Tags: