Een provocerende nieuwjaarswens voor 2009

Donderdag 01 Januari 2009 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

Ik wens iedereen een geweldig en gezond 2009. Verder ga ik niet allerlei aanvullende dingen wensen zoals vorig jaar, want dat heeft allemaal toch niks uitgehaald. Laat ik me die moeite dus besparen.

Misschien zijn we met z'n allen ook veel te aardig in dat opzicht. We moeten niet wensen, maar gewoon eisen. Geheel in overeenstemming met de tijdgeest. Tenslotte doen topmanagers van grote bedrijven dat ook.
Jeroen van der Veer (Shell) is heus niet zo'n watje dat hij voor zichzelf tien miljoen salaris wenst, hij zal het doodleuk eisen.

Zo'n nieuw jaar moet je dus blijkbaar gewoon afdwingen. Geluk is een keuze, zeggen ze in die kringen geloof ik.
Reserveer dus gerust vast een dag in uw agenda dat u die jackpot van de Staatsloterij gaat incasseren. De rest van uw wensen komen daarna meestal vanzelf uit. Want met een berg geld hoef je niets meer te wensen, je koopt het gewoon.

Een andere benadering is niet bewezen beter

Jamaarjamaar, werpt u tegen, er zijn toch dingen die niet te koop zijn! Zoals gezondheid.
Precies, gezondheid is niet te koop, maar dus ook niet onderhevig aan wensen. Je wenst het feitelijk uit beleefdheid, om te laten zien dat je het beste met iemand voor hebt. Maar denk nou niet dat u er ook maar een griepje minder door krijgt, om van ernstiger zaken maar niet eens te spreken.
Ook het tegendeel werkt niet. De onverlaten die afgelopen week voor de zoveelste keer de kentekenplaten van mijn auto stalen heb ik de vreselijkste ziektes toegewenst, maar ik heb nou niet het idee dat dit van hogerhand wordt opgepikt. Anders zouden wij wel een spectaculaire daling zien in de kentekenplatencriminaliteit.

We moeten het jaar 2009 dus maar nemen zoals het komt, het beste ervan hopen. Dat klinkt misschien wat fatalistisch, maar een andere benadering is niet bewezen beter.
Best kans dat u het jaar 2009 nu als een nieuwe uitdaging ziet, nieuwe ronde nieuwe kansen, dat werk.
Dat u na deze woorden denkt: ja hoor eens, dat laat ik niet op me zitten!
Nou, dan zijn we er toch? Gaat helemaal goed komen!

Tags: