De laatste loodjes in 2008

Woensdag 31 December 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik merk toch echt dat 2008 een schrikkeljaar was. Zo'n extra dag kan net even teveel zijn en dat voel je pas op het eind. Als je niet uitkijkt nekt zoiets je vlak voor de finish.
Ik ben bijvoorbeeld momenteel behoorlijk verkouden. Vuurwerk heb ik niet hoeven kopen, want ik ga zelf al hard blaffend van de hoest het oude jaar uit.
Het is dus altijd oppassen. Voor je het weet wandel je slapend van zeven hoog het raam uit. Als slaapwandelaar zou ik trouwens sowieso niet op zeven hoog gaan wonen, want dan kun je wel eens voor rare verrassingen komen te staan, dat blijkt nu wel.
Morgen wordt er ook weer gedoken. De nieuwjaarsduik. Ik zou het niet doen als ik u was, met al die vette oliebollen in de mik.
Stom dat ze het evenement hier en daar afgelasten omdat er ijs ligt. Had nou niks gezegd, denk ik dan. Al die op het ijs klappende nieuwjaarsduikers geven toch weer dikke pret voor de omstanders. En wat leuke filmpjes op YouTube.
Niet zeuren dat dit zielig is en leedvermaak, want de halve natie ligt ook altijd krom bij de Funniest Homevideos.
Nou, zijn er nog meer dingen waar we het op de valreep over moeten hebben? Het illegale vuurwerk in Gaza? Ivanhoe die ten strijde trekt tegen hondenpoep? Het onverwachte vertrek van Noraly Beyer bij het Journaal?
Laat ook maar zitten. Ik heb het wel weer gehad met 2008. Slechts één stem bij het Eurovisie Songfestival. De kredietcrisis. IceSave. Fitna. Joran. Peter R. De veertig kilo vanTerpstra. De iPhone. Ik word er zo moe van...
Het kan volgend jaar alleen maar beter gaan.

Tags: