Staatsbezoek

Vrijdag 31 Maart 2006 in categorie Waargebeurde verzinsels, Verhelderende Gesprekken

Néstor Kirchner: gaap...Nou zeg, ik zal nóg eens op staatsbezoek gaan hierzo! Ik word hier compleet genegeerd! Geen enkel gevoel voor royalty. 't Is dat m'n schoondochter zo'n hoop fun heeft, maar anders was ik allang weer vertrokken.
Die president -hoe heet die man-, Kirchner ja, die heeft geeneens tijd voor me. Voor de vorm kreeg ik een cadeautje van meneer. Een zilveren tulp. Gut, gut, origineel hoor! Echt zo'n ordinaire bloembollenkwekersprijs. Later kwamen de ondernemers daar met nóg zo'n ding aanzetten. Wisten ze niet van elkaar, haha! Stonden ze daar bedremmeld voor schut met hun tulpje.

En dan al die drukte over die slachtoffers van de dictatuur. Moet ik zo nodig laten merken dat ik met ze meeleef. Daar heeft Freek de Jonge destijds toch al genoeg aandacht aan besteed? Al dat gezeur over die Dwaze Moeders... Ik heb zélf jarenlang een dwaze moeder op Soestdijk gehad, dan ga ik dat natuurlijk niet hier nog eens een keertje opzoeken, wel dan?

Eigenlijk is het gewoon een armoeiig en ondankbaar volk, die Argentijnen. Een stelletje cultuurbarbaren zonder enig gevoel voor stijl en decorum. Je biedt ze een mooie balletvoorstelling aan, maar meneer de president heeft belangrijker dingen te doen. Die komt gewoon niet, die ziet natuurlijk liever zo'n walgelijk vulgaire tango in een rokerig café!
Nou, ik weet 't goed gemaakt: volgende keer geef ik wel gewoon theaterbonnen!

Tags: