Weblog Jan Marijnissen

Donderdag 30 Maart 2006 in categorie Politiek & Maatschappij

Jan Marijnissen won laatst een Dutch Bloggie voor het Beste Politieke weblog. Daar was hij erg opgetogen over.
Nu was ik indertijd lichtelijk verbaasd dat hij überhaupt op dit onderdeel kon meedingen, want voor Bekende Nederlanders was er een aparte categorie gereserveerd. Maar vooruit, de man heeft er genoeg z'n best voor gedaan, dus daar zal ik niet flauw over doen. Hij had er bovendien niet om gevraagd.

Gisteren nam Marijnissen nam op z'n weblog integraal (met keurige bronvermelding) een stuk over van Amsterdam Centraal. Dat had hij beter niet kunnen doen.

Zó krijg ik óók mijn weblog vol!

Want nu dacht ik ineens: ja, hoor eens Jan, zó krijg ik óók mijn weblog vol! Als je graag aandacht wilt besteden aan het betreffende onderwerp plaats je gewoon een linkje naar Amsterdam Centraal en je bent klaar. Daar zijn die dingen tenslotte voor uitgevonden en het scheelt een hoop werk.

Nou ja, van het één kwam het ander: ik keek en dacht nog even verder. Die Jan schrijft trouwens wél errug veel zeg! Doorgaans meerdere items op een dag en af en toe nog opgeleukt met podcast-audio óók! Daar hebben ze bij Sargasso pakweg vijftien man voor nodig. Houdt hij nog wel tijd over voor politiek? Voor het dwarszitten van de coalitie? Voor de acties in de wijken? Voor het modereren van reacties? Voor het verwijderen van commentspam?

De twijfel slaat toe. Schrijft Jan Marijnissen zijn weblog eigenlijk wel helemaal zelf? Of moet die Dutch Bloggie feitelijk naar een paar partijgenoten in de lagere echelons?
Tijd voor kamervragen!

Tags: