stijgend ongenoegen

Dinsdag 19 Oktober 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

'Brussel tevreden met Nederlandse bezuinigingen', lees ik in de Volkskrant. Ons landje blijft netjes onder het begrotingstekort van 3 procent.
Hier in Amsterdam zijn wij minder tevreden met de bezuinigingen. Het begrotingstekort in huize Verbal Jam is inmiddels zover opgelopen dat de bank tegenwoordig het hele dagafschrift maar in rood afdrukt.

En de koopkracht zal nog verder afnemen, staat er in diezelfde Volkskrant. De lonen stijgen minder snel dan het EU-gemiddelde en de koopkracht daalt meer dan gedacht. Dat komt door de explosief stijgende olie- en gasprijzen, pensioenpremies, huren en premies voor particuliere ziektekostenverzekeringen. Dit alles volgens het Centraal Planbureau.

De consumentenbond doet er nog een schepje bovenop en voorspelt hogere prijzen voor kabeltarieven, lokale heffingen, treinkaartjes, kinderopvang en bankpasjes.
Ik overweeg daarom maar naar een woonwagenkamp te verhuizen. Dat is geloof ik nog zo'n beetje de enige plek in Nederland waar je je eigen belastingtarieven kunt vaststellen, gratis energie kunt aftappen en je eigen rokertje kunt telen. Ook de kinderopvang schijnt er goed geregeld te zijn.