Gerimpelde spionnen

Woensdag 20 Oktober 2004 in categorie Paranoia

Het programma Dokwerk draaide de afgelopen twee weken een documentaire over de Binnenlandse Veiligheids Dienst, tegenwoordig opererend onder de naam AIVD. Er verschenen rijen kwabberige oude mannetjes in beeld met uitgeloogde snorren of valse baarden. Stuk voor stuk snoefden zij over hun stoere heldendaden in het verleden.

Klapstuk was natuurlijk het wapenfeit dat zij een eigen Maoïstische partij hadden opgericht -de Marxistisch-Leninistische Partij Nederland (MLPN)- die geheel werd gerund door BVD-ers. En de Grote Roerganger Mao Tse Toeng was daar met open schele ogen ingetrapt, hahaha! Gnuifend verhaalden zij hoe zij zelfs diens hand hadden mogen schudden. Dàt waren nog eens tijden!

Onze wakkere geheime agenten hadden alles onder controle!

Ook de vredesbeweging, de CPN en het verzet in de jaren tachtig tegen de neutronenbom was rijkelijk geïnfiltreerd door de jongens van de BVD. Al dat linkse tuig werd natuurlijk gefinancierd door het oostblok, maar geen nood, onze wakkere geheime agenten hadden alles onder controle. Tot op de dag van vandaag lachen zij in hun vuistje.

Het brengt ons bij de vraag welke politieke en maatschappelijke organisaties heden ten dage feitelijk worden gerund door onze veiligheidsdiensten. Want zo'n fijne en spannende hobby geef je natuurlijk niet zomaar op. Denken wij als argeloze burgers te maken te hebben met allerhande links-extremistisch tuig als de kraakbeweging, het dierenbevrijdingsfront, Green Peace, Natuurmonumenten of baldadige taartengooiers, blijken dat in werkelijkheid medewerkers van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst te zijn!

Je kunt dus tegenwoordig geen mens meer vertrouwen. Leny 't Hart met haar vertederende zeehondjes is vast stiekem Rayonhoofd Noord van de Maritieme Inlichtingen Dienst. De zeehondencrèche te Pieterburen is een geheime onderzeebasis met tientallen Walrus-duikboten. Ons koningshuis wordt volledig gerund door gepensioneerde Argentijnse generaals, die op hun beurt weer ongemerkt onder controle staan van de CIA. Deze laatste organisatie krijgt overigens haar informatie toegespeeld van onze eigen AIVD, de Privé en het dagblad De Telegraaf.

Wist u trouwens dat de voltallige Raad van State, alsmede de Sociaal Economische Raad worden aangestuurd vanuit Noord-Korea? Dat is overigens helemaal niet erg, want Noord-Korea bestaat niet echt. Dit land is door de AIVD opgericht als dekmantel voor spionage-activiteiten aan de grens met China. Nu de Volksrepubliek zich economisch zo voorspoedig ontwikkelt is het uiteraard zaak om dit land goed in de gaten te houden. Immers, China financiert via de Maoïstische partij onze totale Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst.

En zo zou ik nog bladzijden lang door kunnen gaan. Nederland is in het diepste geheim een kolonie van de Verenigde Staten. De bisschoppen in dit land worden gerund vanuit het Vaticaan. De sleutel van onze schatkist zit in de zak van een voormalige Franse minister van Financiën. Onze economie wordt via een stroman bestierd door de familie Van Oranje. We worden permanent afgeluisterd en met camera's beloerd door het Ministerie van Justitie, dat op haar beurt via runners van de Taxi Centrale Amsterdam weer volledig in de zak zit van Peter R. de Vries. Geen wonder dat ik de laatste tijd een stuk minder zeker ben van mezelf.

Tags: