Arme Friso!

Zaterdag 04 Oktober 2003 in categorie Waargebeurde verzinsels, Royalty

Ik zie hem nog zó voor me, zoals hij daar stond tijdens de aankondiging van zijn verloving met Mabel Wisse Smit. Degelijk in het pak, een beetje schutterig, een tikje pafferig, maar vooral die triomfantelijke grijns op het gezicht van "zie je nou wel dat ik geen homo ben?".

Arme Johan Friso... Bijna niemand staat erbij stil hoe hij zich nu moet voelen! Zijn mannelijke trots moet zwaar zijn aangetast. Want hijzelf is niet zo'n stoere snelle jongen als die Bruinsma was. Daar kan hij qua imago nooit tegenop, zelfs niet postuum.

Het liefst had hij ons Turkse volksdeel gevraagd hoe dat moest, met die eerwraak. Maar ja, die Bruinsma wás al dood. Dat was eigenlijk nog het ergste. De geest van Bruinsma leefde voort en achtervolgde hem.

Wat moest hij nu met Mabel? Haar zogezegd een Wisse dood tegemoet laten gaan door haar óók gewoon af te knallen? Want dit kon hij natuurlijk niet op zich laten zitten! Hij voelde er niks voor om voortaan door het leven te gaan als Zijne Koninklijke Lulhannes die tot in lengte van jaren de risee was van het complete royalty circuit!

Met Mabel kon hij niet verder, dat was duidelijk. Die dacht zeker dat hij achterlijk was. Wél telkens met die Bruinsma wippen, maar geen liefdesrelatie hebben. Ja ja... Nou, dan bleef er nog maar één mogelijkheid over: daar was laatst een meisje loos, die wou gaan varen en die verhuurde haar doos aan die hashmatroos!

Zucht... Als zijn vader dit wist zou hij zich omdraaien in zijn grafkelder.

Volgende week worden alle verlovingen ingetrokken.

Tags: