Hittegolf

Zondag 06 Juli 2003 in categorie Altijd handig

Is het hier nou zo warm of ligt dat aan mij?
Helaas, het ligt aan mij. Dit weekend ben ik veroordeeld tot het maken van één van de volgende keuzes:

met koortsreces gaan,
met griepverlet gestuurd worden,
virusvrij nemen.

De Philips koortsthermometer geeft zo'n handig piepje wanneer hij gereed is met de diagnose. Alleen, ik hóór dat piepje nooit, waarschijnlijk als gevolg van het spelen in te harde bandjes in te kleine oefenruimtes in het verleden.

Daar hadden ze bij Philips beter over moeten nadenken, over dat piepje. Voor je het weet vergeet je dat die thermometer nog in je rectum zit. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

En zo zijn er méér gênante gevolgen te verzinnen.

Wanneer een mens griep heeft staat hij al minder vast op de benen, dus in de praktijk is het best denkbaar dat de koortstige patiënt eens krachteloos op de driezitsbank neerploft. Dan wil je er niet dán pas achter komen dat je blijkbaar dat piepje niet hebt gehoord.

En zo zijn er méér gênante gevolgen te verzinnen. U kijkt achter u in de toiletpot en daar ligt een riante bolus waaruit de thermometer als een kaasvlaggetje monter piepend omhoog steekt.
Of u bent alweer volledig genezen op uw werk en uw knappe secretaresse durft eindelijk te vragen waarom u al twee dagen met een erectie in uw broek loopt. En waarom deze eigenlijk bij u aan de achterkant zit in plaats van de voorkant.

Ik zou er dus bij Philips voor willen pleiten om het piepje te vervangen door een misthoorn of op z'n minst een fijne Nokia-ringtone.

Ik ga maar weer eens liggen, want op één of andere manier zit ik niet lekker...

Tags: