« Hittegolf | Home | filmvoer »

 

siamese tweeling

Dinsdag 08 Juli 2003 in categorie Opinie

In Singapore was men bezig een Siamese tweeling van elkaar te scheiden. De dames Ladan en Laleh Bijjani uit Iran hadden er genoeg van nog langer met de hoofden aan elkaar vast te zitten.
De Telegraaf meldt vandaag dat Ladan is overleden. Dat was de linker, degene die op televisie de meeste praatjes had, zeg maar.

Dat lijkt me trouwens een verschrikkelijk lot, om Siamese tweeling te zijn. Je wordt altijd Siamees genoemd terwijl je niet eens weet waar dat land ligt. En dan dat geouwehoer van je zuster de hele dag letterlijk aan je kop. Vreselijk!
Op school word je natuurlijk voortdurend gepest. U weet wel, van die gniepige types die dan de hele dag quasi-toevallig "You never walk alone" gaan lopen neuriën.
Het wordt me te vermoeiend om hier verder alle fysieke ongemakken door te nemen, die kan iedereen zelf wel verzinnen.
Wat me nog wèl even opviel op het fotootje dat de Telegraaf erbij zette, was dat de dames een gemeenschappelijke hoofddoek droegen. Zo'n hoofddoek dient om de begerige gedachten van mannen niet op hol te brengen. Ga nu niet meteen roepen dat zo'n voorzorgsmaatregel in dit geval wel héél erg overdreven en vergezocht is, want je weet maar nooit wat voor erotische fantasieën een Siamese tweeling bij de Iraanse man op gang brengt.

Hè, nou wil dat liedje meteen niet meer uit m'n kop!

Update (met dank aan Frozen): Inmiddels is de Siamese tweeling in haar geheel overleden.
Een tragische vorm van 'tot de dood ons scheidt'.