Archief: artikelen van

| Home |

 

stemming

Zondag 24 Februari 2002 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

Op sommige sites zie je van die emoticons waarmee je je stemming van dat moment kunt aangeven. Je kunt je aanmelden op imood. Daar doen ze in stemmingen.
Leuk idee, maar wat is het nut ervan?
Mood: happy.
Mooi, wij gunnen de betreffende weblogger dit fijne moment van harte.
Mood: aggressive!
Nut: snel wegwezen van die site voordat je een hengst voor je kanus krijgt?
Mood: horny. Aha, daar kan ik nog wat mee! Snel een geil verhaaltje posten op het reactieforum. Kan bij hem/haar misschien net even helpen de druk van de ketel te krijgen.
Daarna controleren of de mood verandert in 'satisfied' of 'fulfilled'.
Mood: disoriented. De keuzelijst van stemmingen is eindeloos lang. Wat nu te kiezen? Wat is mijn stemming eigenlijk? Zijn er geen Nederlandstalige gemoeds-toestanden? Tegen de tijd dat ik iets gekozen heb is mijn stemming alweer veranderd.
Mood: suicidal. Kijk, die durven ze niet aan. Bang voor schadeclaims natuurlijk.
Mood: dead. Serieus, die staat er wèl bij. Logisch, want dan is het leed al geschied, kan het geen kwaad meer.
Van enige nazorg is echter geen sprake bij deze stemming.
Want wat dan? 'Buried' staat er niet bij. 'Cremated' ook niet. 'Heavenly' dan? Niks daarvan, geen hiernamaals.
Kortom: lees eerst de bijsluiter.

bijwerkingen o.a.: sterke stemmingswisselingen.
stemming

wrakhout

Zondag 24 Februari 2002 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

Frédéric, je wordt weer bedankt! Hij werpt mij dat weblog-meetinglatje toe terwijl hij niet eens weet of het wel het echte is. Heb ik eerst Jeronimo omstandig moeten uitleggen dat ik als zovelen niet bijster gesteld ben op estafette-stokken, zadelt Frédéric mij er toch weer mee op.
Het is dat ik hem als een goede net-vriend beschouw, anders zwaaide er wat. Een zwaardere stok of zo. Van je vrienden moet je het maar hebben. Aan de andere kant mag je ze ook nooit laten vallen, dus bij wijze van uitzondering zal ik meewerken.

Wie wil ik op de weblogmeeting ontmoeten? Iedereen en niemand. De kans is namelijk bijzonder gering dat Verbal Jam daar acte de présence geeft. En mocht ik toch mijn nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen, dan ga ik zwaar incognito. Maar nogmaals: reken nergens op.

De mensen die ik überhaupt wel zou willen ontmoeten, liever geheel los van een weblogmeeting, zijn:

Frédéric (uiteraard), Joeri, Ramon, Puck, Ton, Odette, Jeronimo (alleen als hij mij afhaalt met zijn limo), Joycie, Peter, Xiffy, Bob, Corné, aarschlog (dan vangen we meteen meerdere strontvliegen in één klap), Polskaya, Olav, funxiun, tussenhaakjes, Claver, jeewee, craftman, Michiel, Emiel, Misdruk en Uniquehorn.

Vast nog een heleboel interessante mensen vergeten. Bij voorbaat mijn excuus: het is een duffe zondag.
En het zijn er ook geen vijf. U ziet: onbegonnen werk.
Eigenlijk houd ik het meest van de mystiek binnen de log-community. Het is misschien helemaal niet zo'n voordeel wanneer iedereen elkaar in real life kent. Ik houd veel liever de situatie in stand dat men 'mij wel eens zou willen ontmoeten'.

Volgens Frédéric is het weblogmeetingstokje onderweg ergens gespleten. Ik heb ontdekt waar de andere helft is. Het minste wat ik dus voor jullie allemaal kan doen is een lijmpoging te wagen. Mijn helft geef ik daarom door aan Ivan, net als Uniquehorn met de hare heeft gedaan.


van dik hout zaagt men suyckerkisten
wrakhout

rondslingerend in het brein (1)

Zaterdag 23 Februari 2002 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

Soms slingeren er nog wat van die gedachten in je brein rond, als kattebelletjes die je altijd weer ergens anders legt maar nooit opruimt of weggooit. Ik leg ze dus maar hier. Ben ik daar ook weer van af. Vandaag de eerste.

Ik voel altijd een zekere irritatie bij 'bekende mensen' die er nog iets 'naast' gaan doen. En iedereen gaat dat dan nog kritiekloos goed vinden ook. Tijd voor relativering.
Neem Jeroen Krabbé. Behalve acteren en regisseren is hij op zeker moment gaan schilderen. Prima, leuke hobby. Maar moet daar meteen belangrijk over worden gedaan met tentoonstellingen en zo?
Ik vind Krabbé persoonlijk een zeer inspirerende man. Ik mag heel graag naar hem luisteren. Maar alsjeblieft: doe in 't openbaar alleen waar je goed in bent.
Nog zo eentje: de ons letterlijk te vroeg ontvallen Herman Brood. Rockmuzikant. Punt. Geen schilder. Niet belangrijk over gaan doen. Zijn muziek: draaien. Zijn zeefdrukjes: laat maar waaien.

En nu hij weer: Wim de Bie. Televisiemaker. Ik mag hem graag, ik deel zijn opvattingen. Geweldig zoals hij zich terecht lekker kwaad kan maken over allerlei ongein in onze samenleving.
Maar sinds vorig jaar is hij het spoor een beetje bijster.
Hij begon een weblog. Iedereen zette hem direct in zijn/haar linklijstje. Kritiekloos. Want wees eens eerlijk: zelfde inhoud maar met de naam Barend de Bie erboven?
I rest my case.
En nu gaat Wim het webloggen zelfs professioneel aan-pakken, op de kruiwagen van de VPRO. Geen punt, maar ga dan niet allerlei taal uitslaan alsof je internet bijkans persoonlijk hebt uitgevonden.
Hij is gaan leren monteren, want het moet allemaal multimediaal, interactief. Hij gaat het vooralsnog een jaartje allemaal uitproberen.
Geen kinnesinne hoor, De Bie, maar: loop je niet een béétje achter? In 1994 (!) werd al 'VPRO's Digitale Gids' op CD uitgebracht met onder andere informatie over internet. "Waar was je, Wim?" zou Jaap de Hoop Scheffer zeggen.
Kortom beste en nog immer beminde Bie: begin bescheiden, zonder 'redacties' en omroepjongens/-meisjes.
In verzorgingshuis De Drie Hoven te Amsterdam hebben ze een leuke computerclub voor 50-plussers. Neem de 'bieslog muismatten' mee, vinden ze leuk.
Beter nog: ga televisie maken! Daar hebben we je voor aangenomen.

een Clichémannetje terug bij af
rondslingerend in het brein (1)

De chinchilla

Serie: huisdierplezier (3)

Vrijdag 22 Februari 2002 in categorie Waargebeurde verzinsels

Vandaag zal ik met u de chinchilla bespreken. U kijkt mij nu virtueel vragend aan: wat is een chinchilla? Ja, hoor eens, wij zijn Midas Dekkers niet: u kunt dat op internet wel ergens lezen.
Een hint: wanneer u nog een batterij verboden bontjassen in de mottenballen heeft hangen moet u daar eens tussen kijken. Best kans dat er daarna tientallen chinchilla's aan uw geweten knagen. Dat is hun wel toevertrouwd, want een chinchilla is een uitermate fanatiek knaagdier.
Chinchilla's in het wild bestaan bijna niet meer. Die zijn allemaal doodgemept voor die bontjassen. Er zijn echter nog talloze exemplaren ondergedoken als huisdier.

De chinchilla Lees verder...

Voortgang der dingen

Donderdag 21 Februari 2002 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname, Incrowd: over webloggen

Om de vergelijking met de volkstuin nog maar even voort te zetten: het afgelopen etmaal ben ik druk aan het harken en schoffelen geweest. Vooral in de rubriek 'tijdloos lezen'.
Voorheen openden de columns in een glossy 'chromeless window', maar die verandering is teruggedraaid. Nu dus weer een normaal scherm dat op maximum grootte opent. Ook zijn alle columns van dezelfde layout voorzien. Ik hoop wel dat u op resolutie 1024x768 leest, anders past het nóg niet lekker. Daarom niet klagen wanneer u de knopjes onderaan niet kan zien, dan moet u maar met uw tijd meegaan (smily). Tot zover de huishoudelijke mededelingen. Ik ga maar eens afwassen.

Zet uw volkstuin op een hogere resolutie
Voortgang der dingen

een goed gevoel

Woensdag 20 Februari 2002 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

Dat geeft toch een goed gevoel, dit eigen domein, zo'n eigen stekkie-punt-nl. Zoiets als het volkstuingevoel. Ik verbouw hier mijn eigen woordensla en kommakomkommer.
Hartverwarmend (om even een Bernard-Juliana stopwoord te gebruiken) is ook de ijver waarmee mijn geliefde medetuinders hun links naar Verbal Jam aanpassen. Zeer bedankt daarvoor!
U begrijpt, ik moet nog wat zaakjes aanharken in dit tuintje, maar ik zal zo spoedig mogelijk voortgaan met schrijven.

groeizaam weertje wel
een goed gevoel

site-je sjouwen

Dinsdag 19 Februari 2002 in categorie Nog niet ingedeeld in categorie

Zoals u ziet hebben we Verbal Jam naar een nieuw domein gezeuld: www.verbaljam.nl. Update dus de Favorieten of Bookmarks s.v.p.
Nog even wat losse rafels afhechten, want niet alle linkjes zijn al aangepast en hier en daar is een plaatje pleitos.
We zijn er bijna.

Update: het zou nu allemaal moeten werken.

Verzoek: wil iedereen zo vriendelijk zijn de url aan te passen in zijn/haar linklijstje?

wij zijn weer met bij voorbaat dank vervuld
site-je sjouwen