Een afzeikstemming

Woensdag 06 Februari 2013 in categorie Politiek & Maatschappij, Even afreageren

Er heerst in de politiek momenteel enigszins een afzeikstemming tegen de oudere mens en tegen de armere mens. Ja, zegt Diederik Samsom, bij die senioren zit veel meer geld dan iedereen denkt en dus kunnen ze wel meebetalen aan de crisis. In Amsterdam roept een wethouder: mwha, het aantal sociale huurwoningen kan best flink worden teruggeschroefd, want er wonen vooral veel scheefwoners in. Bovendien hebben we liever 'creatief talent' dan arme sloebers in de stad. Met dat 'creatief talent' bedoelen ze natuurlijk niet die warrige geesten van de kunstacademie, maar de goed verdienende 'entrepreneurs' uit de game-industrie, de marketing en de reclame.

Aanpakken al die losers!

U begrijpt, ik formuleer het allemaal enigszins kort door de bocht, maar feitelijk komt het daar wel op neer. Aanpakken al die losers die thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, geriatrische verpleging of bijstand nodig hebben. Dat kunnen we ons niet meer veroorloven, want we hebben het geld nodig om de SNS bank te redden.

De brutaalste politieke diefstal sinds jaren is wel het AOW-gat. Door de plotselinge verhoging van de AOW-leeftijd komen talloze senioren ineens maandenlang zonder geld te zitten. Of ze dat maar eventjes zelf willen betalen van hun spaarcentjes. En dat kan makkelijk, want ze zijn toch rijk genoeg. Volgens Diederik Samsom dan.

Weet u wie óók rijk genoeg zijn? Politici. En als politicus heb je natuurlijk een voorbeeldfunctie. Laten zij dus ook maar eens een paar maanden salaris inleveren. Gewoon, plotseling, zonder dat ze ervoor hebben kunnen sparen. Om te beginnen bij Diederik Samsom.