Chinese massage loopt uit de hand

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Vrijdag 30 Maart 2012 in categorie Amsterdam Centraal, Lijf en ledematen

Stadsdeel West wordt overspoeld door Chinese en Thaise massagesalons. De PvdA in West maakt zich daar zorgen over, want dikwijls is zo'n toko een dekmantel voor prostitutie en vrouwenhandel. De partij verzoekt daarom het dagelijks bestuur om in kaart te brengen wat er zich nu eigenlijk precies in de massagesalons afspeelt.
Het lijkt mij dat de vrijwilligers staan te dringen om deze inventarisatie uit te voeren.

In stadsdeel Centrum worden de massagesalons al zoveel mogelijk geweerd. Toch is het moeilijk om grip op het probleem te krijgen, omdat de branche (nog) niet valt onder de wet Bibop, waarmee de overheid kan checken of de onderneming niet door criminelen wordt gerund of met zwart geld wordt gefinancierd.

PvdA-fractievoorzitter Erik de Groot zegt: “Gezien de kleding van de masseuses is er weinig verbeeldingskracht nodig om te bedenken dat deze salons verder gaan dan het aanbieden van alleen een traditionele voetmassage.”

Toch zul je naar mijn smaak al je verbeeldingskracht nodig hebben wanneer je je onderwerpt aan de vaardigheden van deze dames. Mij valt namelijk in het voorbijgaan op dat ze meestal vreselijk lelijk zijn. Zonder die verbeeldingskracht wordt een massage met een 'happy ending' behoorlijk zwoegen.

Tags: