Een fantasieloos seksleven

Maandag 19 November 2007 in categorie Amsterdam Centraal

Een niet onaanzienlijk deel van het Amsterdamse bedrijfsleven heeft naar mijn indruk veel te weinig potentie en fantasie. Deze ondernemers zijn gewoon een maatje te klein voor onze hoofdstad en moeten maar verkassen naar het platteland. Een dorpje in de Belgische grensstreek of zo.
Dit maak ik althans op uit het enorme schrikeffect dat de aangezegde sluiting van de exclusieve seksclub Yab Yum teweegbracht.
Wat zeg nu zelf, het getuigt toch van armoedigheid wanneer je jezelf en je buitenlandse visite op niks beters weet te trakteren dan een avondje in een kitscherige dure hoerenkast? Dat doet het ergste vrezen voor de creatieve ondernemingszin op andere gebieden! Ook de onderwereld en onze plaatselijke bromfietsclub schijnt bij Yab Yum kind de deur te hebben platgelopen. Je moet er als respectabel ondernemer in keurig maatpak toch niet aan denken dat je je hengeltje moet uitwerpen in hetzelfde pruttige vijvertje als de Holleeders van deze samenleving! En dan ook nog à raison van enige duizenden euro's!

Heel fantasieloos is de huiswijn bij Yab Yum natuurlijk champagne en de prijs voor een fles begint bij tweehonderd euro, lees ik in de krant (daar weten ze dat soort dingen). Champagne is van oudsher een vreselijk overschatte bubbeltjeswijn die teveel kost en gegarandeerd altijd goedkoop smaakt. Niet voor niets dopen ze er schepen mee, daar ga je tenslotte geen goede bourgogne aan verspillen.
Nee, als de getapte mannen van ons lokale zakenleven zo nodig de dure jongen willen uithangen, kunnen ze beter printerinkt gaan drinken. Dat is pas écht vloeibaar goud, want dat spul kost tientallen euro's voor een paar miezerige centiliters. En dan heb je tenminste nog keus uit verschillende kleuren!

Ondertussen maar blijven zeiken over het 'ondernemersklimaat' in Amsterdam! Het is aan die lui gewoon niet besteed! We hebben prestigieuze musea, theaters, een opera- annex balletpaleis, bruine café's, garagerestaurants met braakhekken rond je bord, een concertgebouw en een postzegelmarkt, rondvaartboten en waterfietsen, maar het enige vertier dat onze businesstycoons kunnen verzinnen is Yab Yum.

Maar ja, deze witwasserette gaat vooralsnog sluiten en de chique wipkipjes staan op straat in de uitverkoop. Voor menig rijke ondernemer uit de hoofdstad wordt dat deze winter dus weer gewoon een potje sjoelbakken bij vrouw en kinderen thuis.
Maar dat is óók heel leerzaam: "Kijk pappa, je moet 'm in dát gaatje mikken!"

Tags: