Mijn werk als lobbyist voor Israël

Vrijdag 02 Juli 2010 in categorie Israël en het Midden-Oosten

In het algemeen vind ik dat je het hebben van een mening moet aanmoedigen bij je medeburgers. Liefst het hebben van een doordachte mening. Dat kan onze democratische heilstaat alleen maar ten goede komen.

Mocht dit echter teveel gevraagd zijn, dan mag een simpele mening ook. Zo ruimdenkend ben ik nog wel. Niet iedereen is immers begiftigd met voldoende ratio om doortimmerde analyses los te laten op de werkelijkheid om zich heen.
Men wordt in dat geval wat mij betreft wél vriendelijk verzocht om in het openbaar gewoon z'n bek te houden. En zeker op internet.

Ik heb er ineens ook een tweede nationaliteit bij gekregen

Zo zag ik gisteravond toevallig iemand met een simpele mening die daar nota bene nog een weblogje omheen had gebouwd. En daarop ook nog eens hysterisch doorsloeg. Anoniem uiteraard, want een dergelijke mentale beperktheid kun je beter niet openlijk koppelen aan je persoonsgegevens.

Het weblog in kwestie is gewijd aan de Pro-Israël Lobby. Of vooral: aan het aan de kaak stellen daarvan.
Goed, het kan altijd nuttig zijn om een overzicht te hebben van welke politieke krachten in bepaalde internationale kwesties een rol spelen. Heb ik helemaal niets op tegen.

Maar doe dan wél je huiswerk. Helaas voeren rancune en tenenkrommend amateurisme op dit weblog de boventoon. Ondertonen en middentonen zijn er niet. De maker vindt het duidelijk een schande wat het vreselijke Israël de arme Palestijnen allemaal aandoet.

Het is ook een schande. Maar om dat aan de kaak te stellen hoef je niet je toevlucht te nemen tot het verdraaien van de feiten en het verkondigen van leugens.

Want nu komt het: ook ik ben in de ogen van de anonieme weblogger een Pro-Israël lobbyist. Kijkt u maar:

2010-07/israellobbyist.jpg

Genadeloos word ik uit de anonimiteit gerukt. Mijn echte naam staat er zomaar bij. Hebben ze mij toch even mooi tuk zeg! Ik ben ontmaskerd!
Ik heb er ineens ook een tweede nationaliteit bij gekregen, zie ik. De Israëlische. Logisch. Zo doe je dat. Aanpakken dat tuig. Het mankeert er nog maar aan dat ik als geheim agent van de Mossad word neergezet.

Volgens mij is het weblog gemaakt door een mevrouw. Dit leid ik af uit het contact-adres: logwijf@hotmail.com.
Ergens toch ook wel weer mooi, al die onnozele nietsontziende politieke bevlogenheid.
Borderline-gevalletje, vermoed ik.

Tags: