Het voelt toch als vreemdgaan

Donderdag 20 Mei 2010 in categorie Opinie

Bram MoskowiczKijk, Bram is natuurlijk een beetje zoekende. Dat zal het zijn. Dat zie je wel vaker bij mannen van zijn leeftijd. Dan raken ze rond de vijftig en ineens dringt het besef door dat ze het grootste gedeelte van hun seksleven al achter de rug hebben.
Dan is het nu of nooit natuurlijk.

En dan het idee dat ze nog seks met die man heeft ook.

Eerst zocht Bram onder het voorwendsel dat hij op zoek was naar de Nieuwe Moszkowicz. Toen de aap uit de mouw kwam bleek hij echter gewoon op zoek naar een nieuwe vriendin.
Boer Moszkowicz zoekt vrouw.
Ja, zo zijn wij als kijkers destijds toch flink in de luren gelegd.
Maar met Nienke is het ook alweer over en uit.

Nu is het dus Eva. Eva dacht wellicht dat een relatie met een bekende topadvocaat een goede carrière-move zou zijn. Maar het tegendeel bleek waar. Misschien dat het haar op de langere termijn nog iets oplevert, maar het is de vraag of ze daarop wel wil wachten. Zij blijft tenslotte ook niet eeuwig vers.

Heel Nederland heeft er een oordeel over. Want sinds Eva voor het front der natie haar bloesje zat los te knopen is ze toch een beetje van ons allemaal.
In het bijzonder van de doorsnee kansloze Nederlandse man.
Die was tot voor kort gewend dagelijks even weg te dromen bij de NOS-journaals van Sacha en Eva.
En dan geeft het natuurlijk geen pas dat Eva ineens wordt ingepikt door zo'n kleffe gladjanus als Bram Moszkowicz.
Dat ze hém haar bloesje laat losknopen.
Dat voelt toch een beetje als vreemdgaan.

Het nationale kansloos mannelijk volksgevoel slaat acuut om in een jaloers anti-Eva sentiment. De slet. Nee, natuurlijk valt zo'n relatie niet te combineren met de functie van onafhankelijk en objectief journalist bij Nieuwsuur. En dan het idee dat ze nog seks met die man heeft ook. Gatverdamme.

Weer een droom aan flarden. De doorsnee kansloze Nederlandse man richt mismoedig zijn passie weer op Sacha de Boer. Die is tenminste neutraal, objectief en onbevooroordeeld. Een echte vakvrouw!

Kan Bram eigenlijk nog wel objectief zijn als hij bij RTL Boulevard zit?

---

Ook heel interessant in dit verband

Tags: