De Aanklacht

Donderdag 15 Januari 2009 in categorie Criminaliteit en recht

Meneer Moszkowicz (bij wie ik altijd weer moet opzoeken hoe je z'n naam schrijft) gaat Harry van Bommel en nog een andere SP'er (van wie ik nu niet óók nog eens ga opzoeken wat z'n naam is) aanklagen wegens haatzaaien. Omdat ze 'Intifada' hadden geroepen en zich niet hadden gedistantieerd van het hamasgas in het achtergrondkoortje. U weet wel, bij die demonstratie op het Museumplein.

Sommige mensen weten van geen ophouden, denk ik dan. Het is opvallend hoe onze Bekende Strafpleiters zich altijd weer in de kijkerd weten te spelen als het om nationale relletjes gaat. Zou Gerard Spong ook niet Geert Wilders aanklagen voor hetzelfde vergrijp of in elk geval iets in die richting? Ik kan iets gemist hebben, maar volgens mij ligt die aanklacht in het ronde archief.

Maar goed, Moszkowicz gaat Van Bommel dus helemaal kapotprocederen. Die man moet eens flink worden aangepakt. Ik zou zeggen: spreekverbod! Subsidiair: Museumpleinverbod! En om de zaak nog wat sappiger te maken moet hij meewerken aan een reconstructie van de demonstratie, maar die doen we dan op het Rabinplein in Tel-Aviv. Kijken of hij dan nóg 'Intifada, intifada' durft te roepen.
Dit kon hij natuurlijk niet op zich laten zitten!
Laat ik naar voorbeeld van Moszkowicz mezelf ook eens onbeschaamd in de kijkerd spelen. Want misschien heb ik die aanklacht wel een beetje uitgelokt. Niet alleen, maar 'in vereniging' met Thomas Schlijper, zoals dat juridisch heet.
Schlijper draagt natuurlijk de meeste schuld, want hij had het inmiddels nationaal bekende filmpje in eerste instantie op Amsterdam Centraal gezet. De eerste reacties daarop waren negatief, want hij was 'tendentieus' bezig volgens sommigen.
Hierop schreef ik een stukje om te waarschuwen tegen een Amsterdamse intifada. Want ik ben solidair met Thomas.

Nu ben ik bang dat Moszkowicz niet alleen dat filmpje heeft gezien, maar ook dat stukje heeft gelezen. Dit kon hij natuurlijk niet op zich laten zitten, hier moest hij overheen! Met een strafklacht!
Kijk, welbeschouwd kunnen die hele Van Bommel en zijn armzalige trawanten Moskowitz en mij natuurlijk geen ruk schelen. De rug van Van Bommel is slechts een vehikel om onszelf te exhibitioneren. Wij liften mee op het filmpje van Thomas.
Maar ik geef onmiddellijk toe: Bram is daar een stuk bedrevener in dan ik.

Tags: