Addertjes tussen het fruit

Woensdag 22 April 2009 in categorie Waargebeurde verzinsels

Hero Fruit2dayEven een kleinigheidje, beste lezers (m/v). En wel over fruit.
Ik koop de laatste tijd uit luiheid van die flesjes Hero Fruit2day. Ik ben namelijk niet zo'n spontane fruiteter, tenzij ik niets hoef te schillen of te pellen.
Hero speelt in op mijn soort mensen. Maar Hero speelt een pietsie vals.
Op de verpakking staat: Je dagelijkse portie fruit in één flesje. En op de achterkant nog eens: 100% van je dagelijkse behoefte aan fruit**.

Inderdaad, er staan sterretjes achter. Sterretjes die ergens achter staan betekenen meestal niet veel goeds. Sterretjes duiden vrijwel altijd op een addertje onder het gras. Wat mij betreft mogen ze die sterretjes dan ook voortaan addertjes noemen.

Ook bij Hero zijn de sterretjes addertjes. Want achter de addertjes staat in hele kleine lettertjes: De minimale dagelijkse behoefte aan fruit is twee porties.
Hero zet mij op het verkeerde been. Hero probeert mij slinks een oor aan te naaien. Want 'mijn minimale dagelijkse behoefte aan fruit' zit dus niet in één flesje, maar in twee flesjes!
De vreselijke gevolgen zijn niet uitgebleven.

O, dáár had hij al zoveel patiënten door gehad!

Lange tijd dronk ik maar één flesje. Ik vroeg mij al af waardoor mijn tong zwart werd en mijn tanden uitvielen.
"Scheurbuik," zei de dokter. "Eet je wel genoeg fruit?"
Ik mummelde dat ik trouw mijn dagelijkse portie fruit dronk uit een flesje van Hero.
O, dáár had hij al zoveel patiënten door gehad! Ze leden allemaal aan een ernstige vitaminedeficiëntie door de misleidende informatie op de verpakking van Hero Fruit2day!
Ik had de addertjes sterretjes moeten lezen.
Laat ik er dit van zeggen: Hero bestaat nota bene al 95 jaar. Op zo'n leeftijd behoor je toch die kleinzielige fruitvliegenmentaliteit ontgroeid te zijn.

Tags: