Adoptie wordt een trend

Maandag 17 November 2008 in categorie Amsterdam Centraal

Amsterdam-Slotervaart - Nou, daar zijn we weer mooi klaar mee! Klaar met Vogelaar, bedoel ik. Weg prachtwijken! De minister is afgetreden en dus staan we er weer helemaal alleen voor.
Hier in Slotervaart zien we de toekomst somber in, vooral ook omdat we een wereldwijde recessie tegemoet gaan.
De eerste gevolgen zijn al zichtbaar. De inwoners zijn blijkbaar genoodzaakt om zelf allerlei publieke voorzieningen te adopteren. Er zijn initiatieven gestart onder het motto 'Adopteer een afvalbak'. En 'Adopteer een zandbak'.
Adopteren is de nieuwe trend en neemt een grote vlucht.
Want wie houdt anders de boel op orde als Ella Vogelaar er niet meer is om geld in allerlei maatschappelijk belangrijke dingen te steken?
Daar kunnen best nog wel wat méér van die hangjongeren bij.
Laatst was er een onderzoek met als uitkomst dat de inzet van straatcoaches geen vermindering van overlast had opgeleverd. Geloof ik niks van, ik ben blij met de straatcoaches.
Maar zo'n onderzoek is natuurlijk de eerste stap op weg naar afschaffing van onze waakzame vrienden.
En dan mogen we straks zeker allemaal zelf zo'n lastig hangjong adopteren?
Daar voel ik helemaal niets voor! Ik heb genoeg te stellen met mijn hoogbejaarde ouders!
Die moet ik trouwens binnenkort ook al gaan adopteren, want de Amsterdamse Thuiszorg glijdt steeds verder af naar het totale faillissement.

De afgelopen week hadden die oude mensen twee uitzendkrachten aan de deur. De één zag er uit als een gabbertje en de ander als een hiphoppertje. Aardige jongens hoor, daar niet van, maar om die nou te gaan inzetten bij de zorgverlening aan oude mensen duidt toch op weinig begrip voor de noden van de doelgroep. Die oudjes voelen zich daar niet veilig bij.
Zo ver is het dus al gekomen.

Nou ja, Sinterklaas is weer in het land. Dat is een lichtpuntje. Misschien kan die nog wat voor ons betekenen. Eens kijken of we hem kunnen overhalen iets langer te blijven dan gewoonlijk.
In het verleden heeft hij al hele regimenten Zwarte Pieten geadopteerd. Daar kunnen best nog wel wat méér van die hangjongeren bij.
Dan zal hij wel weer klagen dat hij de Zwarte Piet krijgt toegespeeld. Het is niet anders.
Die man komt hier nu al zó lang! Een stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen van zijn kant heus lijkt me heus niet teveel gevraagd.
En als hij dan ook nog een paar inburgeringstrajecten voor z'n rekening neemt, zijn we al een heel eind.
Bij gebrek aan beter, zullen we dan maar zeggen...

Tags: