De strijd met de wintertijd

Zondag 26 Oktober 2008 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik had vannacht de wekker op 3 uur gezet. De wintertijd gaat namelijk weer in en dan moet je alle klokken een uur terugzetten. Dat is nog een heel gedoe. Want niet alleen de normale klokken moeten worden gecorrigeerd, ook al die gadgets met een klokje erin. De magnetron, de digitale fotocamera, de videocamera, de TomTom, het dashboardklokje in de auto, de mp3-speler, de mobiele telefoon, de gewone telefoon en de schakelklok van de lamp tegen inbrekers.
En waar is nu ook weer de gebruiksaanwijzing van dat geinige digitale bureauklokje met die ellendig ingewikkelde knopjes die allemaal een driedubbele betekenis hebben?

Vervolgens ben ik nog even bij alle bejaarden in onze flat langsgegaan om voor hen ook de klokken gelijk te zetten. Daar waren ze niet blij mee, zo midden in de nacht, maar hoor eens, ik heb die idiote zomertijd niet verzonnen en u wilt ook niet dat de thuiszorg straks een uur te vroeg te laat voor de deur staat. Wat moet, dat moet. Een goede buur is beter dan een verre vriend, hoewel de meeste oudjes daar op dat moment anders over dachten.

Gerotzooi met klok slecht voor gezondheid.

Vorig jaar was er nog sprake van dat de Europese Unie die zomertijd in 2008 zou afschaffen. Niks meer van gehoord. Terwijl onderzoek heeft uitgewezen dat het gerotzooi met die klok ieder jaar slecht is voor ons bioritme en onze gezondheid. De economische voordelen schijnen ook maar beperkt te zijn.

Na een dik half uur kon ik eindelijk weer lekker in bed kruipen. Ik vroeg me nog even af hoe dat nu ging als er precies om drie uur een baby werd geboren. Wat ging die dokter dan als geboortetijd invullen, drie uur of twee uur? Maar ik was al snel weer in slaap.
Totdat de wekker om drie uur nogmaals af ging.

Tags: