Wat zei Wouter Bos ook alweer?

Maandag 13 Oktober 2008 in categorie Geldkwesties

Het is nog maar enkele dagen geleden dat onze minister van Financiën de Nederlandse spaarders kapittelde die geld hadden weggezet bij de IJslandse bank IceSave. Ze waren onvoorzichtig geweest. Ze hadden zélf ook beter moeten opletten. Want zo'n hoge rente was natuurlijk te mooi om waar te zijn.
Dat is natuurlijk de omgekeerde wereld, want voor dat opletten hebben we nu juist meneer Wellink (DNB) en meneer Hoogervortst (AFM) van die vetbetaalde baantjes gegeven. Maar deze heren hebben zitten slapen.

Nog pijnlijker werd het voor Bos toen vandaag bleek dat een aantal Nederlandse gemeenten eveneens 'niet hadden opgelet', want ze hebben miljoenen uitstaan bij IJslandse banken. Die gemeenten draaien daar vooralsnog zelf voor op. De inwoners van de plaatsen Goes, Zundert, Pijnacker-Nootdorp en Asten kunnen alvast gaan sparen voor de volgende verhoging der gemeentelijke belastingen.
Hem staat een fikse promotie te wachten
In Groningen daarentegen zit een relatief onbeduidend ambtenaartje van de afdeling Financiën momenteel vergenoegd in zijn handjes te wrijven. Vanmiddag heeft hij de hele afdeling op saucijzenbroodjes getrakteerd. Hem staat namelijk een fikse promotie te wachten. Misschien moeten we hem zelfs directeur van de AFM maken...


(Bron: Volkskrant)

Tags: