Boegeroep bij Dutch Bloggies

Woensdag 21 Maart 2007 in categorie Incrowd: over webloggen

In het Atrium van het Haagse stadhuis vond gisteravond de uitreiking plaats van de Dutch Bloggies 2007. Ik erheen, want ik moest radio-opnamen maken. Het bier was gratis en dat is te merken ook, want tot op het moment van schrijven (17u15) zie ik op de website van de Dutch Bloggies nog geen uitslag online staan. De organisatie ligt z'n roes uit te slapen.

De winnaars die ik me herinner zijn wiskundemeisjes.nl (beste themablog en best geschreven weblog), wijblijvenhier.nl (beste weblog en beste collectieve weblog) en zeekomkommer.nl (beste persoonlijke weblog). O ja, en GeenSteyl natuurlijk met zoals altijd de volksprijs voor het beste weblog. Terwijl ze in vorige jaren weigerden de prijs in ontvangst te nemen, ontkwamen ze daar dit jaar niet aan. Het weblog had z'n tv-tekkel Rudtgerrr afgevaardigd om een zeykfilmpje te komen maken, dus kon hij ook wel even het eremetaal aanpakken, dat ging in één moeite door. Het wordt afgezaagd, dus daarom lijkt mij voor volgend jaar een speciale categorie 'stijlloze weblogs' een te overwegen oplossing.

Enig oproer ontstond er zowaar toen jurylid Van der Poel (CDA) bekendmaakte dat de prijs voor het beste politieke weblog dit jaar wegens gebrek aan kwaliteit niet werd uitgereikt. Weblogs van politici waren ten prooi gevallen aan campagnestrategen en andere weblogs over politiek volgden de actualiteit, zo was kort samengevat het vernietigend oordeel.
Dat volgen van de politieke actualiteit lijkt me nu juist de bedoeling van een politiek weblog, de andere media doen niet anders, maar blijkbaar had CDA-er Meüs van der Poel liever gezien dat men zich richtte op items uit 1602, toen de VOC werd opgericht. Kortom, de man heeft er niet veel van begrepen. Het weblog stemhok.nl kwam in opstand en riep de CDA-er ter verantwoording. Ikzelf heb me beperkt tot enig boegeroep, temeer omdat ik een van de genomineerden was in deze categorie. Maar er zijn betere politieke weblogs dan Verbal Jam, dus vooral voor hen was het zielig.

Maar zoals altijd heb ik het meest genoten van de ontmoetingen en gesprekken met andere webloggers. De rest is bijzaak.

Vanavond op de Concertzender in VPRO's De Avonden om ongeveer kwart voor tien mijn gesprekken met enkele winnaars. Morgen alhier terug te luisteren onder 'Verbal Jam op de radio'.

Links:
Bright met een verslag van de avond.
Live site Dutch Bloggies.
Gewone site Dutch Bloggies.

Beluister het Radiolog van Verbal Jam elke woensdagavond om ±21:45 uur bij
De Avonden, het cultureel radioprogramma van de VPRO.

Aflevering gemist? Alle Radiologs kunt u als audiostream terugluisteren in de rechterkolom onder de kop 'Verbal Jam op de radio'.

Klik hier voor de inhoud van De Avonden van woensdag 21 maart 2007.

Het programma De Avonden is te ontvangen via de Concertzender op de kabel, met DAB-radio en als live stream op internet.

Tags: