Inside story

Vrijdag 04 Januari 2002 in categorie Incrowd: over webloggen

Van schrijven komt niet zo veel de laatste dagen. Nogal druk geweest met prutsen aan 'Zinderend'. Vermoeiend, dus ga ik hier bij Verbal Jam eens even lekker afreazeiken. Heb ik wel verdiend, een verzetje op z'n tijd.

Aan lezen bij collega's ben ik namelijk nog wel toe gekomen. Want dat is leerzaam.
Ik leerde bijvoorbeeld dat ook ten aanzien van een weblog een keiharde marketingstrategie gehanteerd dient te worden.

Ik leerde allereerst dat ik veel strenger moet zijn. Dusdanig streng dat degenen die nu niet heel rap de links naar Verbal Jam en Zinderend op hun site zetten, onverbiddellijk uit mijn eigen linklijst worden geflikkerd. Hoe goed ik ze ook vind. Dan lees ik ze wel stiekem.

Ook leerde ik dat het helpt wanneer je van het vrouwelijk geslacht bent. Ik ga mijzelf dus klonen en vervolgens die kloon ombouwen tot vrouw. Die zet ik in telkens andere barbiekleertjes verleidelijk voor de webcam. Met uiteraard een snaaks inkijkje in haar preutsig decolleté. Qua schrijven volstaan dan kokette verhaaltjes in het genre 'ik heb vandaag toch zo geil gewinkeld'.
Terzijde zij opgemerkt dat wanneer je libido afhangt van de hoofdstedelijke winkelnering, het waarschijnlijk niet echt voor de wind gaat met je seksleven.
Maar goed. Minzaam laat Linke Lolita zich daarna in het reactiescherm bewieroken. Dat dit gebeurt door kwijlende heren met rsi van het handkarren-voor-haar-webcam deert haar niet. Een behoeftige mannenhand is gauw gevuld. Wanneer het NedStat-tellertje maar tikt...

Het volgende leermoment was: het kan bezoekbevorderend zijn wat romantische flora bovenaan de pagina te planten. Dan heb ik wellicht meer kans tot het ons-slijmt-ons clubje te gaan behoren met versteende linklijstjes in hun marges. Daar staat een logger tot ver na zijn of haar dood.
Maar dat is alleen maar gunstig, want Petrus aan de hemelpoort was zelf een life-logger avant la lettre. Als je dan in je CV hebt staan dat je in het linklijstje van Ekster Cactus voorkomt is je hemelse kostje gekocht. Hoorde je daarentegen tot de 'haardkoor', dan ga je naar de hel. Met een bos onkruid tussen je knekelkaken

Ik leerde dat ook een quasi-kruiperig emailtje naar Lamme Laurens een goed middel is om je teller te doen doldraaien. Voor een dag of wat dan. LL verbeeldt zich dat hij uitmaakt wie Neerlands Trots is op website-gebied. Als we op hem afgaan rolt daar hooguit Neerlands Kots uit. De verbeelding aan de macht. Maar dan in de negatieve zin van het woord.

Ik kreeg de waardevolle informatie aangereikt dat er een heuse wedstrijd wordt georganiseerd. Daar heb ik altijd veel bewondering voor, mensen die iets organiseren. Ik ben zelf namelijk nogal gemakzuchtig.
Wij mogen nomineren, stemmen en uitmaken wie de beste is. In zoveel categorieën dat er nauwelijks verliezers zullen zijn. Maar dan weten we ook wie de beste life-, link-, web- en nog een heleboel soorten meer loggers zijn. Denkt iedereen.
Dit soort verkiezingen moet je wantrouwen. Ten eerste worden er geen waarnemers toegelaten en ten tweede ken ik de beste al. Zodra de uitslag van de dutchBloggies 2002 bekend is zal ik zeggen of jullie het allemaal goed hadden.

Verbal Jam: een leerzaam logTags: