verdwaald in vista

Zondag 11 Februari 2007 in categorie Technologie

Ik ben verdwaald in Windows Vista, dat nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Waarom leveren ze daar geen TomTom bij? Het is in elk geval een goed excuus voor mijn afwezigheid, want ik ben hier voorlopig nog niet uit.
Zo'n nieuw besturingssysteem is als een stad waarin alle bordjes verhangen zijn. Het was dat de gelegenheid zich voordeed, anders was ik voorlopig nog niet aan dit avontuur begonnen. Allemachtig wat een doolhof. En om nou te zeggen gottogod wat een verbetering, nee... Vista loopt voortdurend aan je kop te zeuren of je wel met iets wilt doorgaan. Totaal geen eigen initiatief. Doodmoe word ik ervan.
De hele tijd dat gedrein en gejengel in je scherm:
"Weet u zeker dat u deze software wilt uitvoeren?"
Ja, zie ik eruit als een negatief faalangstige chronisch twijfelende idioot?
En daarna roept Vista dan:
"Ga door als u reeds met deze bewerking bent begonnen."En dan moet ik op het knopje 'Doorgaan' klikken.
Mijn linker muisknop heeft inmiddels een burn-out met muis-rsi. Ikzelf heb een ingesleten gaatje in m'n hoofd van het op mijn voorhoofd tikken. En dan nóg zoiets ergerlijks! Hoe lang zijn er nu al betaversies van Vista in omloop? Minstens een jaar gok ik, maar waarschijnlijk al langer. In elk geval tijd genoeg voor softwarefabrikanten om hun producten voor te bereiden op Vista. En-toch-en-toch-en-toch kom je nog allerlei programma's tegen die niet werken met Vista. Voorbeeld: vorig jaar de fotomanager ACDSeePro8 aangeschaft. Werkt niet met Vista. Norton heeft ook nog niet al z'n programma's klaar voor het met veel tamtam gelanceerde besturingssysteem. Al die ratten brengen waarschijnlijk liever nieuwe versies uit die je dan opnieuw moet kopen.

Nee, als u Vista niet toevallig bij een nieuwe computer krijgt meegeleverd moet u lekker op XP blijven zitten. Dat scheelt een hoop geld en ergernis.

Tags: