lappenmand

Vrijdag 29 December 2006 in categorie Lijf en ledematen

Misschien vraagt u zich af: waar hangt hij uit? Al dagen niets nieuws onder de zon alhier. Neemt hij zijn gemak ervan? Heeft hij in weerwil van het vorige stukje toch te losbandig de kerstdagen doorgebracht? Is hij zonder zich af te melden op wintersport? Staat hij in de file voor de Efteling of de vuurwerkwinkel?

Nee, beste lezers, ik was in de lappenmand. Daarin belandde ik door de familiebijeenkomst op Tweede Kerstdag. Familiebijeenkomsten zijn namelijk traditioneel een uitgelezen gelegenheid om met elkaar gezellig de meest actuele virussen uit te wisselen. Vroeger bijvoorbeeld konden de peutertjes in de familie nog wel eens fijn kwartetten om de kinderziektes ('mag ik van jou de mazelen?'), maar sinds de cocktailprikken is daar ook niets meer aan. En zo zitten ze dan al op veel te jonge leeftijd met elkaar achter de playstation. Maar laat ik niet afdwalen van mijn eigen zielige situatie.

Zelf wist ik dit keer tijdens dit gemoedelijk samenzijn de hand te leggen op het momenteel bijzonder populaire buikgriepvirus, waarbij praktisch geen lichaamsopening onbenut wordt gelaten om het kerstgebraad met spoed weer vervroegd in vrijheid te stellen. Dat 'het heerst' is daarbij slechts een schrale troost. Het begint iets bij te trekken, maar ik verkeer nog steeds in een sterk verlaagde staat van paraatheid. De actiebereidheid is uiterst gering. Het is dan ook puur op 'karakter' (zoals dat geloof ik bij voetballers heet), dat ik dit stukje nog even voor u opschrijf. Anders krijg je maar allerlei geruchten over een op handen zijnde overname van Verbal Jam door Talpa of PCM. Dat soort hallucinaties. Maar 't zakt al.

Tags: