Windjammer

Vrijdag 19 Augustus 2005 in categorie Opinie, Politiek & Maatschappij

Rustig zittend aan een stille Friese boerensloot besluit ik mijn eigen Sail te organiseren. Ik vouw een windjammer van een krant, hetgeen nog een behoorlijke kutklus is, kan ik u melden. Maar er staat geen wind, dus dat is jammer. Er blijft mij daarom niets anders over dan nog wat te mijmeren over het nieuws van de afgelopen dagen. Mijn gedachten komen bijvoorbeeld terug op de 'lastenverlichting' van het zongebruinde kabinet Balkenende. Eigenlijk is 'Balkenende' net zo'n sneu woord als 'windjammer', maar dit als terloopse associatie terzijde.

Terug naar die zogenaamde lastenverlichting. Het kán niet anders of dat moet gewoon een ordinaire lastenoplichting zijn! Want hoe hebben wij het nu? Gaan we potverteren? Moet de buikriem ineens niet meer aangehaald worden? En hoe zit dat met de 'toekomstige generaties'? Hoeven we daar plots geen rekening meer mee te houden? Gaan we mooi weer spelen, terwijl ik toch duidelijk de eerste donderkoppen in de verte zie opdoemen?
De uitkijk op mijn windjammer schreeuwt uit 't kraaiennest dat er gemeenteraadsverkiezingen in zicht zijn. Dat verklaart alles.

Tags: