Een sigaar uit eigen doos

Zondag 14 Augustus 2005 in categorie Politiek & Maatschappij

Het kabinet kondigt voor het volgend jaar een verbetering van de koopkracht aan. Deze wordt ondermeer aangewakkerd door een lastenverlichting. Dat oogt mooi, maar ondertussen betaalt de burger zich scheel aan andere lasten van de overheid, want deze heeft de afgelopen jaren niet of nauwelijks een rem gezet op lokale belastingen. De benzineprijzen rijzen de pan uit en we hebben door de media al menigmaal voorgerekend gekregen dat het grootste deel van die prijs bestaat uit accijnzen.
De aardgasprijs is heel handig gekoppeld aan de olieprijs en dus is ons energiebedrijf genoodzaakt ons tussentijdse verhogingen door te berekenen. Ook hier toucheert de heer Zalm jaarlijks weer anderhalf miljard euro via de belastingheffing.

Volgend jaar gaat de regering dus lekker mooi weer spelen: kijk eens hoe goed ons beleid heeft gewerkt! Na het zuur komt nu het zoet! Maar het is natuurlijk een sigaar uit eigen doos die de burger hier gepresenteerd krijgt. En zoals u weet is zelfs over sigaren uit eigen doos al een fikse tabaksaccijns geheven...

Tags: