weer thuis

Zondag 03 Oktober 2004 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Hè, hè, wàt een onderneming, die demonstratie gisteren! Ik kom net binnen moet u weten... Ik ben namelijk nog maar een tijdje langer blijven staan, want het was me eigenlijk veel te snel voorbij. Ik ga nu eenmaal graag naar dit soort evenementen. Het mooie ervan is, dat eindelijk iedereen het met je eens is. Op verjaardagsfeestjes en in de kroeg zit men mij altijd tegen te spreken. Hier niet. Ik kon er dus geen genoeg van krijgen.
Op 't laatst was het wel een beetje stilletjes, zo in je eentje, maar ook dat heeft het voordeel dat niemand tegen je ingaat. Dat is een prettige gewaarwording.

Als je eenmaal weer thuis bent, gaat het leven weer z'n gewone gang. Dan kijk ik de videobanden terug en dan zie ik Zalm zeggen dat het allemaal indrukwekkend is, maar dat hij zich er lekker niks van aantrekt. Dan komt Joop Wijn van het CDA weer met de gebruikelijke kromkletspraat dat er dus 15 miljoen mensen niet naar de demonstratie zijn geweest en dat de coalitie daarom lekker doorgaat met het slopen van Nederland. Die zal ik onthouden voor het ontwaarschijnlijke geval dat het CDA weer eens de verkiezingen wint: dat pakweg 75% van de mensen helemáál niet op het CDA heeft gestemd en dat onze Joop dus gewoon een flink toontje lager moet gaan zingen.
'The morning after' is aangebroken. Ik zucht weer verder onder de dictatuur van de regenten.