Boekblog

Maandag 18 Augustus 2003 in categorie Lezen

Normaal doe ik dit nóóit! Al mijn territorium-instincten verzetten zich hiertegen. Maar wie ben ik om de carrière van een jonge schrijver dwars te zitten? En hij verkoopt zichzelf wel goed, dus vooruit, voor één enkel keertje dan: Zijx500 van Boekblog mag hier een van zijn minimalistische verhaaltjes van 500 tekens neerzetten. Ik ben tóch even met iets anders bezig, dus dat houdt ondertussen de loop erin hier.


Tranen

Elke traan die ze liet ging in een glazen potje.
Om te meten of we wel gelukkig waren.
Ze verzamelde ze al sinds onze eerste ruzie.
Met een druppelteller zoog ze ze voorzichtig op uit
het putje van haar oog.
Er stonden maatstreepjes op het potje.
En bij sommige kleefden stickertjes.
"7 ml: ruzie over afwas."
"26ml: zoekgeraakte cd mijn schuld???"
Gisteren liet ze me weten dat de maat vol was.
Letterlijk.
Ik zei dat zulks niet kon omdat we nooit écht ruzie
maakten.
Ze zuchtte diep en verliet me.
Enkel het leeggegoten potje bleef hier.
En hoewel ik nu al uren huil, heb ik nog maar een
bodempje vol.
Woorden: 111/Tekens: 500/Zij: 6


Boekblog probeert zoveel mogelijk verhaaltjes van 500 tekens op andere logs gepubliceerd te krijgen. Deze hierboven vind ik mooi, alleen had hij het woord 'letterlijk' eruit moeten laten. Dat snappen wij zo ook wel en het doet afbreuk aan het poëtisch gehalte. Maar ja, zie dan maar eens een plaatsvervangend woord te vinden... Telt de 'ij' eigenlijk als 1 teken of 2? Want ik ga de boel natuurlijk niet allemaal na zitten rekenen.

Maar goed, onderwijl richten wij ons op een leutiger onderwerp dan tranen en denken we na over een passende tegenprestatie wanneer hij er bekend mee wordt. Want dat moet van onze eigen marketingafdeling. Hetgeen mij eraan herinnert dat ik die eens flink de mantel moet uitvegen. Want waarom zijn zij niet op zo'n aardig idee gekomen?

Maar nogmaals: hier maken we geen gewoonte van...

Tags: