patsertje pesten

Woensdag 16 Juli 2003 in categorie Opinie

De politie heeft ons deze week gerustgesteld. Zij gaan de jonge patsertjes die met criminaliteit veel geld verdienen eens duchtig aanpakken. Deze gasten hebben een verkeerde invloed op het jongere grut en mogen niet langer uitstralen dat misdaad loont, zo laat Der Kommissar uit de proefregio ferm via het journaal weten. Zij moeten voor lul worden gezet, worden onttroond, van winners tot losers worden gemaakt!

Dat zal dan eens een keertje tijd worden, roept de brave burger op z'n vouwfiets getergd! Hij vraagt zich al jaren knarsentandend af hoe het mogelijk is dat dergelijke snotneuzen onbekommerd in de nieuwste BMW's en Mercedessen rondrijden zonder dat iemand kennelijk informeert waar ze dat allemaal van doen. En dat terwijl hijzelf God op z'n blote knieën mag danken wanneer zijn dertien jaar oude Fiat Panda nog een keertje door de APK is gesleurd. Dit onderscheid ervaart hij als groot onrecht. Want o wee als hij per ongeluk een keer zijn tandenborstel bij zijn vriendin met een bijstandsuitkering heeft laten slingeren! Dan springt er direct een rechercheur uit de bosjes.

Bij het rode stoplicht staat naast mij een prijzige, in lichtblauw metallic uitgevoerde Peugeot Cabrio te housen. U weet wel: dak open en dan toch nog van die bonkend uitdijende deuren.
Ik ken mijn burgerplicht en zeg dapper: "We hebben zelf radio hoor!"
De hippe Berber achter het stuur verstaat mij niet en verlaagt de geluidsdruk enigszins door middel van een kek knopje op zijn sportstuur.
"Wat??"
Geheel in de geest van het nieuwe politiebeleid zeg ik: "Dat is toevallig wel effe een ontzettende wijvenkar die je daar met je drugshandeltje bij elkaar gespaard hebt!"
Dat vindt hij niet leuk. Hij ziet er plots erg onttroond en loser-achtig uit. Ik weet zeker dat hij de wagen nu gaat inruilen voor een Vespa scooter.
Maar wat belangrijker is: ik heb een invloedrijke bijdrage geleverd aan de bestrijding van de jeugdcriminaliteit!

De inhoud van deTricolor draagt bij aan de ontluistering van het patserdom.