weggelezen

Maandag 14 Juli 2003 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

Ik ben een tamelijk belezen iemand. Reeds als kind had ik in een vroeg stadium de hele jeugdbibliotheek uit en mocht ik onder het modererend oog van de bibliothecaresse leeshongerig rondneuzen in de afdeling voor volwassenen. Kilometers boeken heb ik sindsdien verslonden.
Ik heb echter een handicap die al mijn eruditie in één klap waardeloos maakt: ik vergeet altijd alles weer. Het heeft geen zin mij te vragen of ik dit of dat boek heb gelezen, want het ja of nee in mijn antwoord maakt weinig praktisch verschil.

Het is heel zielig. Nooit kan ik eens lekker meedoen met het name- and titledropping, nooit heb ik een snedig citaat paraat of kan ik het gezelschap imponeren met de integrale declamatie van de vijfde acte van King Lear. In films kunnen ze dat altijd wel. Al weet ik niet welke, want films onthoud ik ook niet. Laat ook maar. Eigenlijk wilde ik het over iets heel anders hebben. Ik weet dus alleen even niet meer...eh...

O ja! Dát was het! Ik wilde zeggen dat de kwaliteit hier tijdelijk belabberd is, aangezien ik nog lijd aan grieprestanten die mijn koortsig brein vertroebelen. Bovendien hoest ik me gek. Ik vraag dus uw begrip. Of, zoals Shakespeare dat zo treffend zegt: "The weight of this sad times we must obey; Speak what we feel, not what we ought to say."
En denk erom: ik weet nog wél aan wie ik welke boeken heb kwijtgeleend!