wouter bos maakt fout

Zondag 19 Januari 2003 in categorie Opinie

Wouter Bos heeft wellicht een strategische fout gemaakt door vandaag Job Cohen als kandidaat premier aan te wijzen voor het geval de PvdA als grootste partij uit de verkiezingen komt.
Burgemeester zijn van Amsterdam is namelijk niet zómaar iets. Amsterdammers hechten zich aan een burgemeester die zijn werk goed doet. En Cohen is in Amsterdam aardig populair.

Het is al de tweede keer dat Amsterdam zijn burgemeester moet opofferen aan de Haagse politiek. Zoiets valt niet in goede aarde.
Ook Ed van Thijn werd destijds naar Den Haag gehaald om in te vallen als minister van Binnenlandse Zaken. Dat liep niet goed af.

Amsterdam is bovendien een echt PvdA-bolwerk, waar veel stemmen vandaan komen. Het zou dus best eens zo kunnen zijn dat de Wouter Bos hiermee zichzelf in de verkiezingsvingers snijdt.
Uiteindelijk riekt het allemaal toch weer naar de bekende baantjesjagerij en partijgekonkel. Wie wordt straks naarvoren geschoven als nieuwe burgemeester van Amsterdam? Jeltje van Nieuwenhoven? Misschien wel Wim Kok? Hopelijk is Ad Melkert content met zijn nieuwe baan bij de Wereldbank.

Hoog tijd voor de gekozen burgemeester, zo blijkt maar weer.

Amsterdam weer het Bos in gestuurd