seks en volume

Dinsdag 27 Augustus 2002 in categorie Ergernis, Woede of Frustratie

door lifestyle-redactrice mevr. Drs. Lucrazya Liederlekens

Verschillende mensen in mijn omgeving klagen deze dagen weer over teveel vet aan het lijf. Ik ben dan ook blij dat dit medium mij de gelegenheid biedt u enige voorlichting op dit terrein te geven. Het wordt namelijk hoog tijd dat het denken over menselijk volume in deze maatschappij weer eens wordt omgebogen naar het Rubensiaanse schoonheidsideaal. Op zijn minst dient u tevreden te zijn met de omvang die de natuur u aanmeet, zonder bij elk pondje extra direct drastisch te gaan afromen.

De terreur van flinterdunne fotomodellen moet maar eens afgelopen zijn. Ik heb altijd medelijden wanneer ik zo'n stakerig dametje over straat zie lopen. Ik denk dan altijd: "Ach gut, meisje, bij de eerste de beste flinke beurt knap je als een lucifershoutje..." Dat lijkt mij voor zo'n man dan ook niet leuk, want die zit na afloop met de brokken.

Dames, laat ik u nu verzekeren: het is een mythe dat mannen vallen op slanke vrouwen. Een wandelend stokbrood is niet sexy! Mannen hebben veel liever enig houvast. Uiteraard binnen zekere grenzen, de hamlappen moeten niet over de rand van het ledikant hangen, maar in zijn algemeenheid is uw marge ruimer dan u denkt. U moet maar denken: een randje vet maakt het vlees sappig.
Ikzelf ben ook iets voller geschapen, dit tot volle tevredenheid van mijn echtgenoot, getuige de plastische troetelkreten als 'tochtige vaars' en 'malse zeug' die hij veelvuldig slaakt wanneer hij mij van achteren bestijgt. Het betekent dat ik als vrouw serieus wordt genomen. In de ruimste zin des woords, als ik even zo ontdeugend mag zijn. Dat ik letterlijk voor vól wordt aangezien.

Ook heren moeten zich niet laten intimideren door het huidige schoonheidsideaal. Dat buikje mág best. In de zeventiende eeuw was het een bewijs van welstand en macht, en eigenlijk is dat nóg zo. De tijden dat al die spierbundels namelijk écht waren liggen ver achter ons, in de prehistorie. Tegenwoordig is het allemaal nep. Wie de biceps dag in dag uit in de sportschool op peil moet houden heeft geen fut meer over voor zijn minnares. Bij de zeldzame keren dat Arnold Schwarzenegger nog een hoogtepunt bereikt, produceert hij slechts een modderig drupje anabolisch ejaculaat met blauwalgen. Groeihormonen en spierversterkers maken impotent, dat is bekend.

Menig man kijkt met afgunst naar een Chippendale. Uit mijn ruime praktijkervaring als therapeut weet ik dat u geen enkele reden tot jaloezie hoeft te hebben. De positie van de Chippendale is ronduit tragisch en niet te benijden. Ten eerste zijn het gewoon seizoenarbeiders, oproepkrachten met weinig sociale voorzieningen. Voorts mogen zij op het podium nóg zo fier staan vendelzwaaien met hun xxx-large penissen, eenmaal in de kleedkamer raken zij dikwijls in een diepe identiteitscrisis wanneer zij door hun manager gesommeerd worden deze protese van industrieel rubber weer af te doen. Het is hen namelijk niet toegestaan het verlengstuk ook buiten diensttijd te dragen, teneinde te voorkomen dat het bedrog uitkomt.
Nee, het is een meelijkwekkende beroepsgroep, net als de rest van de balletwereld lijdend onder de calorie-terreur. Hun enige vertier is het jaarlijkse uitje naar de gay-parade, alwaar zij zich nog het liefst uitdossen als dikke dame.

Maar ik dwaal af. Neem mij niet kwalijk. Dat overkomt mij blijkbaar altijd als ik het over mannen heb. Terzake en terug naar ons vrouwen.
Ook in de cultuur vinden wij het bewijs dat 'gevuld' gewilder is dan 'mager'. Als ik mij goed herinner betitelde de schrijver Gabriel García Márquez in zijn boek 'Liefde in tijden van cholera' de dunne vrouw laatdunkend als 'gratenpakhuis'. In bed compenseert zij dit ledig gewicht met vurige erotische activiteit, maar dat blijkt voor de gemiddelde man op den duur toch véél te vermoeiend.
Een bekend sekssymbool van films uit de jaren vijftig en zestig, Jayne Mansfield, vond magere vrouwen ook maar niets. Zij schijnt eens te hebben gezegd dat vrouwen met 'ruimte tussen de dijen' geen echte vrouwen waren. Kijk, dat is dan toch weer een opsteker!

Welnu dames, en ook een enkele heer, ik hoop enige wanhoop bij u te hebben weggenomen. Blijf verre van de modifast, trilapparaten, sportscholen en andere martelvoorzieningen! Leef uw lijf 'to the max'! Heftig kráken moet die lattenbodem!
Volg mijn devies: laat u slechts nemen door een partner die u neemt zoals u bent.

pfoe, nu eerst even m'n corset wat losser...