parlementaire enquête (2)

Maandag 26 Augustus 2002 in categorie Observaties & Kritische beschouwingen

Wat hebben wij op deze derde dag van de bouwfraude enquête bijgeleerd?

Allereerst dat het in de bouwwereld uiterst huiselijk toegaat. De begrippen 'koffierondje' en 'bestek' werden veelvuldig gebezigd. Je hóórde bijkans het knusse gerinkel van de vorkjes en mesjes, je kon de geur van vers gezette koffie zó door de beeldbuis opsnuiven.

De formulering van de dag was: "In mijn beleving..."
In mijn beleving is dit gewoon weer een van de vele manieren om toch een beetje onder ede te liegen.

Voorts viel mij op dat aannemers overdreven vaak "ik neem aan dat..." zeggen. Uiteraard, een aannemer neemt aan. Dat wisten we al. Maar tegen welke prijs? Dáár gaat het om!

Aangezien vorige parlementaire enquêtes nog redelijk fris in het geheugen liggen kon men niet meer wegkomen met een smoes als: "Dat kan ik mij niet meer herinneren..."
Dit moest dus worden omgebouwd tot: "Dat heb ik niet meer paraat."

Het was vandaag absoluut ook Nationale Secretaressedag. In de verhoorzaal dan. De mooie mevrouw Van Gelder maakte vandaag een einde aan de mythe dat secretaresses er louter zijn voor het erotisch gerief van de baas. Die tijden zijn voorbij.
Met de accuratesse en efficiency die van een directie-secretaresse mag worden verwacht naaide zij vakkundig haar voormalige directeuren. Met voorsprong het spectaculairste onderdeel van de dag, dit bouwfraude-gangbangen... Iedereen heeft genóten!

Het WK hebben we gemist, maar dit vergoedt veel...