De Druzen

Maandag 24 Juni 2002 in categorie Israël en het Midden-Oosten

Vandaag een verhaaltje voor u over de Druzen, een tamelijk mysterieuze bevolkingsgroep in Israël. Lees hier verder...
Het zal waarschijnlijk het laatste -actuele- verslag zijn uit dit land, want morgennacht gaan we weer op weg naar ons eigen bed.

Eens kijken, wat had ik verder nog aan onbelangrijke mededelingen...

O ja, hier op straat maakt men zich vreselijk druk over berichten dat in Nederland bij Joden de keppeltjes van de kruin worden geslagen. Als het nog steeds over hetzelfde incident gaat dat ik een paar weken geleden al op onze Hollandse tv zag wordt de zaak hier vreselijk opgeblazen.
Of is dit gedrag intussen gewoonte geworden?
Zo ja: willen die vervelende vagina-Marokkaantjes daarmee ophouden, want ik moet hier steeds uitleggen dat het slechts over hun kleine irritante groepje gaat! We staan bijkans als antisemitisch te boek hier.

Nou, dat was het eigenlijk wel zo'n beetje...
Vandaag slenterde ik nog ietwat verveeld door de winkelstraat van Nahariya en zoals u intussen weet staat er bij elke middenstander tegenwoordig een beveiligbeambte met pistool voor de deur.
De man loopt een beetje te drentelen, controleert de binnenwandelende tassen en drentelt weer verder. Saai, saai, saai. Totdat het natuurlijk ineens een keertje bom-bingo is, realiseerde ik mij. Kortom, een beroep van extremen, zoals maar weinig mensen hebben.
Het wordt tijd dat ik weer terugga, want ik ga op de triviaalste dingen letten zoals u ziet.
Net als mijn schoonmoeder trouwens, dus wegwezen hier.

Ik hoop dat u zich een beetje vermaakt heeft.

Tags: