« Anders | Home | Sparen »

 

De Voorleesfee van V&D

Woensdag 09 Januari 2002 in categorie Waargebeurde verzinsels

Bij V&D: de VoorleesFee. Terwijl u winkelt zitten uw kinderen lekker knus bij de VoorleesFee. Als voorleesvee.
Eigenlijk is dat natuurlijk een eerstejaars studente pedagogiek die haar tempobeurs zit bij te spijkeren, maar dat merkt het grut toch niet. Ademloos luisteren zij naar de sprookjes en verhalen die zij vertelt.
De tijd vliegt en veel te vroeg zijn straks hun ouders weer terug, die ondertussen toch echt een magnetron, een wasdroger, een cd-rek, een bank en zestien boxershorts voor pappa hebben gekocht.
O ja, en een skivakantie hebben geboekt.
Zie u het voor zich?

Het luisterende volkje wordt alras onrustig.

Ik niet. Want bij V&D zijn ze altijd wel een of andere afdeling aan het herinrichten. En dit keer toevallig in de buurt van het gezellig dure restaurant 'La Place' op de derde verdieping. Laat daar nu ook net die feeërieke VoorleesTrut haar stekkie hebben! Zij wordt overstemd door het sprookjesachtige geluid van naburige boormachines en cirkelzagen.

Het luisterende volkje wordt alras onrustig. Eerst schuifelen ze alleen nog maar wat ongemakkelijk op hun stoeltjes, maar al snel ontaardt het in zeuren, jengelen, janken, schreeuwen, krijsen, broekplassen, rondhollen, vechten en dus chaos.
De decibels van de boormachines en cirkelzagen leggen het af tegen het kinderkabaal.

Slechts één peuter klimt gemoedelijk bij de VoorleesFee op schoot. Opgelucht en dankbaar kijkt zij hem aan wanneer hij te kennen geeft haar een geheimpje te willen influisteren. Zij buigt zich vertederd naar hem toe.
Vervolgens blèrt hij in haar oor dat zijn vader advocaat is, dat zij wanprestatie levert en dat hij anders -in rechte vertegenwoordigd door zijn pappie- letterlijk verhaal zal halen! Want dat was hem middels tv-reclame en advertenties toegezegd. Dus nou vlot afkomen met dat verhaal, subsidiair een gratis Nintendospel!

Als door een horzel gestoken mept de VoorleesFee het juristenjong van haar schoot, snelt in paniek naar de afdelingsmicrofoon en schreeuwt hysterisch stotterend: "Martijn, Michelle, Jan-Willem, Anouk, Dirk-Hein en... en... en... hoe al die ettertjes verder ook mogen heten willen opgehaald worden uit het Kinderparadijs!!!"
Ze verslikt zich: "Eh, o nee, dat is Ikea... Whatever: hier spreekt de VoorleesFee van V&D! Nu ophalen die krengen!"

Net op dat moment staat de vader van Dirk-Hein goedkeurend het pashokje in te gluren, alwaar zijn nieuwe vriendin een door hemzelf geselecteerde tangastring tussen haar bilnaad staat te passen. Dat belooft wat! Hier laat hij zich dus even niet bij storen! En de kids amuseren zich prima zo te horen! Dus...

Ja, ja: goed idee van V&D, die VoorleesFee!

Ter overname: tachtig mud gekleurde ballen, z.g.a.n.

Tags: