Makkelijk overstappen naar Arnoud Hugo

Dinsdag 24 Februari 2015 in categorie Voor de Notulen & Ter Kennisname

De overstap van Verbal Jam naar Arnoud Hugo is een succes, mag ik wel zeggen. Ik wil jullie nog wijzen op enkele dingen die misschien belangrijk voor je zijn:

  • Artikelen per email ontvangen. Sommige lezers hadden zich op Verbal Jam ingeschreven om artikelen (ook) per email te ontvangen. Wanneer je ook van Arnoud Hugo de artikelen per email wilt ontvangen, is het nodig om opnieuw in te schrijven. Ga naar helemaal linksonderaan de pagina en geef je emailadres op bij Abonneer je op Arnoud Hugo. Je krijgt een mail waarin je moet bevestigen dat je de aanvraag hebt gedaan (ter voorkoming van spam). Daarna loopt alles weer als vanouds.
  • RSS-feed: vergeet s.v.p. niet de RSS feed aan te passen als je Arnoud Hugo via RSS wilt lezen.
     De betreffende knop staat in de zijbalk rechts.

Veel plezier op Arnoud Hugo.


Makkelijk overstappen naar Arnoud Hugo

 

Verbal Jam wordt Arnoud Hugo

Zaterdag 31 Januari 2015 in categorie Persoonlijke notities

Het wordt voor mij tijd voor een nieuw weblog. Na ruim dertien jaar bloggen op Verbal Jam heb ik behoefte aan een andere blog-omgeving, een nieuwe naam, nieuwe mogelijkheden, nieuwe vergezichten. Als blogger heb je nu eenmaal creatieve ruimte nodig, inspiratie. De juiste omgeving helpt daarbij.

Allereerst maar eens een nieuwe naam. Want de naam Verbal Jam was destijds door het toeval ontstaan en bij nader inzien niet zo handig: het is Engels en ik moest hem altijd spellen. En de associatie met broodbeleg was er dikwijls. Moest ik dát weer gaan uitleggen.
Een nieuwe naam verzinnen is niet eenvoudig en wie weet krijg ik daar dan achteraf óók weer spijt van. Dus nu gewoon mijn twee voornamen: Arnoud Hugo, in bescheiden navolging van fotograaf Erwin Olaf. Maar het zal wel vaker zijn gedaan.


Verbal Jam wordt Arnoud Hugo Lees verder...

 

Het hypnotiserende scherm

Maandag 26 Januari 2015 in categorie Persoonlijke notities

Beeldschermen van smartphones en tablets hebben een extreem hypnotiserende uitwerking op kleine kinderen. Daarbij vergeleken is een televisie maar een saai ding. Vooral ook het feit dat er iets gebeurt -doet er niet toe wát- als je het scherm aanraakt, heeft een bijzondere aantrekkingskracht. Geen wonder dus dat ook volwassenen de hele dag op hun smartphone staren. Er moet iets in de hersenen zitten dat dit gedrag oproept en stimuleert. Het scherm van een smartphone is een visuele drug.


Het hypnotiserende scherm Lees verder...

 

De baby en het dierenrijk

Zaterdag 17 Januari 2015 in categorie Persoonlijke notities

Samen met Zijne Kleine Koninklijke Hoogheid (ZKKH) verken ik via boeken en speelgoed het dierenrijk zoals dat zich openbaart aan de kleine baby's van deze wereld. Ik val van de ene verbazing in de andere. Hij niet, hij staat voor alles open.

Ik stond er nooit bij stil, maar het dierenrijk voor baby's verschilt aanmerkelijk van het dierenrijk voor grote mensen. In het dierenrijk voor baby's en peuters hebben de dieren allemaal mensennamen, hebben ze felle kleuren en kunnen ze knisperen, kraken, piepen, rammelen en bellen. De duurdere kunnen ook muziek voortbrengen als je in bepaalde lichaamsdelen knijpt.


De baby en het dierenrijk Lees verder...

 

Charlie wie?

Donderdag 08 Januari 2015 in categorie Even afreageren

Ik zal wel wereldvreemd zijn, maar ik had nog nooit gehoord van Charlie Hebdo. En de meesten die nu op sociale media roepen 'je suis Charlie' waarschijnlijk ook niet. Even mezelf updaten dus.
'Charlie' verwijst naar de stripfiguur Charlie Brown, 'hebdo' is een verkorting van 'hebdomadaire', wat 'wekelijks' betekent. Charlie Hebdo is een Frans weekblad met louter tekst en tekeningen, links, kritisch en satirisch.
Ik hoef me niet te gêneren voor mijn onwetendheid, ik vermoed dat 'Charlie Hebdo' ook op menige nieuwsredactie het meest gegooglede woord was woensdag.


Charlie wie? Lees verder...

 

Bijdehante auto

Dinsdag 30 December 2014 in categorie Trivialiteiten

Het lijken onbetekenende zaken, maar ongemerkt sluipen ze ons leven binnen. En achteraf weten we dan niet of we er wel zo blij mee moeten zijn. Ik schenk daarom graag aandacht aan ogenschijnlijk onbetekenende dingen.

Zoals dit: elk jaar in december laat mijn auto weten dat hij naar de garage wil. Voor onderhoud. Er verschijnt dan een irritant symbool in het display. Het is vooral irritant omdat ik het elke keer weg moet klikken. Het symbool verdwijnt weer voor een jaartje als het onderhoud is gepleegd. Het doet denken aan het computervirus dat je computer in gijzeling houdt totdat je losgeld hebt betaald.


Bijdehante auto Lees verder...

 

Gif en groen in Amstelveen

Geschreven voor Amsterdam Centraal

Vrijdag 19 December 2014 in categorie Amsterdam Centraal, Milieu, flora, fauna

Amstelveen won in Hongarije laatst een prijs: groenste stad van Europa. Daar waren ze natuurlijk erg verguld mee. Het gemeentebestuur klopte zichzelf ermee op de borst en ging vervolgens lekker door met het gebruik van Roundup om de stoepen onkruidvrij te maken. Roundup (van de beruchte fabrikant Monsanto) is een onkruidbestrijdingsmiddel dat giftig is voor bijen, maar ook schadelijk is voor kinderen. Amsterdam is er om die reden al mee gestopt.

Het product wordt volgend jaar sowieso verboden, maar de verantwoordelijke bestuurders en ambtenaren in Amstelveen gaan door tot het gaatje. Vorig jaar kreeg ik toevallig de gelegenheid om de wethouder erop aan te spreken. Hij kronkelde zich in wat moeilijke bochten om het gebruik te vergoelijken en vond het uiteindelijk allemaal zo erg niet. Roundup is tenslotte een relatief goedkope manier om de straten onkruidvrij te houden. En zo gaat geld weer boven gezondheid.


Gif en groen in Amstelveen Lees verder...