Hang hem maar terug in die boom

Dinsdag 21 Mei 2013 in categorie Even afreageren

Zo zie je maar: er kan (bij wijze van spreken) een volslagen idioot bij je in de straat wonen zonder dat je dat ooit in de gaten hebt gehad. Een moordenaar, een sadist, een ontvoerder, je hebt idioten in vele soorten. En het was nog wel zo'n aardige man, nooit iets aan gemerkt, wat een leuk gezin, we zagen hem laatst nog bij de buurtbarbecue. Zo gaat dat in zo'n wijk.

En dan, op een dag, heeft hij zich ineens verhangen in een bos. Zijn twee geinige koters heeft hij eerder onder water in een rioolbuis gepropt. Zonder enig gevoel blijkbaar, maar volgens een doortrapt plan. Zonder respect voor het leven. Zonder zich zelfs te bekommeren om de eigen postume reputatie. De opkomst op zijn begrafenis zal op z'n zachtst gezegd teleurstellend zijn.

Niet de verantwoordelijkheid bij anderen leggen...

Jeugdzorg krijgt de schuld. Die hebben het gezin niet goed genoeg in de gaten gehouden. Maar er is geen instantie opgewassen tegen volslagen gestoord gedrag, een misdadige inslag, sadisme tegen de eigen kinderen. Niet de verantwoordelijkheid bij anderen leggen: zelf hulp zoeken als je merkt dat je ontspoort.

Hang hem maar terug aan die boom. Als afschrikwekkend voorbeeld voor andere ouders met rare plannen in hun kop. Als voer voor de kraaien. Die lusten hem rauw.

Tags: